Under skalet – Bloggutmaning i april 3

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

 

I mitt påskägg hittar du…

 

Påskägg är inget som jag brukar få speciellt ofta. Som barn fick jag det ju förstås, och någon gång av någon arbetsgivare. Men det jag minns bäst från min barndom är tittäggen. De verkar förresten vara tillbaka igen sedan ett antal år. Ägg gjorda av ett ganska kraftigt skal av socker och sedan något slags figurer inne i ägget man kan titta på. Jag hade dem kvar år från år och de ingick i min barndoms påskpynt. Har funderat på att köpa mig ett något är. Men de är ganska dyra och i år blir det inte.

I år har jag planer på att ge ett godisfyllt påskägg till mina kattvakter. Det är förutom min son några till. De kommer bara att få blandat lösgodis i sina ägg.
Vissa år har jag lagt ett presentkort i min sons ägg, oftast till bio. Men i år blir det bara godis åt honom också. Vi ska ju ut och resa.

Men nu till det jag tror att Saramadeleine egentligen avsåg med sin fråga: Vad skulle jag vilja ha i mitt påskägg och jag fick välja helt själv.

Mitt önskeägg:

  • Styckpackade delicato: mazariner, chokladbollar, dammsugare
  • En halvflaska Amarone
  • En påse cashewnötter
  • Shower gel och body butter från Body shop
  • Någon upplevelse, som ett biobesök, konsert eller teater
This entry was posted in Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bookmark the permalink.

9 Responses to Under skalet – Bloggutmaning i april 3

  1. Ingrid says:

    Vi är ett sparsamt släkte, så när barnen inte var några barn längre, bestämde vi att om de skulle få påskägg, så skulle själva äggen återanvändas. Sen var det upp till mig att fylla dem med någon lämpligt till nästa påsk. Det höll vi på med i många år och kände oss lätt barnsliga.
    Kram, Ingrid

    • Kraka says:

      Absolut! Äggen ska återanvändas inom familjen. Så gjorde vi också.
      Ha en bra kväll! Nu ska jag gå på ett föredrag om textilarbetare i Alingsås och Bangladesh. Det finns vissa likheter när man ser på villkoren. Ska bli spännande.
      Sen ska jag åka hem på en blixtvisit.
      Kram

      • Ingrid says:

        Hoppas att det var ett givande föredrag!
        Textilarbetarna i Sverige hade det nog ganska tufft förr i tiden.
        Kram, Ingrid

        • Kraka says:

          Ja, det var spännande och givande. Hårt arbete, mycket barnarbete på sina håll. Inte i Alingsås, men i Jonsered var det många barn som arbetade. Nu är det nedlagt. Sveriges teko-industri är ett minne blott. På gott och ont.
          Nu är jag hemma, det var lugnt på vägen och inte speciellt mycket trafik.
          Kram

  2. Tittägg har jag aldrig hört om tidigare, men jag måste så klart kolla upp detta :D. De låter jättefint :).

    • Kraka says:

      Ja, det finns en del fina bilder på nätet såg jag och faktiskt instruktion om hur man gör egna.

  3. Elisa says:

    Du hade specifika önskemål, vet verkligen vad du vill ha. 🙂 Jag har aldrig hört talas om tittägg men jag föreställer mig att de är vackra, av någon anledning, och kanske inte som man äter? Får googla upp det. 🙂

  4. it_is/Anette says:

    Åhhh nu blev jag sugen på mazariner *ler*… dom är ju så otroligt goda…

    Ha en bra dag

  5. Frudin says:

    Det låter som ett perfekt påskägg… Men en halv flaska?
    Tittägg vet jag inte riktigt vad det ägg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 3 =