Måndag – plåga eller möjlighet?

Måndag-morgon eller måndag och morgon. Det är en ny vecka som tar sin början. Jag hade tänkt sova ut, jag är ju trots allt sjukskriven. Men icke sa Nicke, tidigt ringer man mig från jobbet och undrar om jag inte tänker komma. Nej, det tänker jag inte! Det sa jag ju redan i fredags.

Nu var det ju inte den stackars nattpersonalens fel, hon ville ju bara gå hem efter sitt arbetspass slut. Men hela idén med att man ska skaffa sina egna vikarier och/eller kolla upp att någon annan gjort det är ännu en av dessa tokigheter som finns på den arbetsplatsen. Har man sjukanmält sig så måste det rimligen vara någon annans uppgift och problem till dess man kommer tillbaka. Det räcker med att jag alltid måste hålla koll på det medicinska även när jag är sjuk och hitta lösningar för den delen av arbetet.

Jag har en del saker inbokade den här veckan som inte kan flyttas på, saker som berör andra människor i alltför hög grad för att bara strykas ur kalendern. Jag vet precis vad jag har ansvar för.

Nu dricker jag kaffe, lyssnar på musik* och försöker få en bra start på veckan trots allt jag måste ta itu med. Ska ringa Previa igen när deras telefontid börjar. Det är ju inte alls säkert att de tänker intressera sig för mig och mina problem. Det återstår att se. Men någon måste intressera sig! För jag har fått nog och behöver en break från jobbet om jag ska kunna lägga upp en plan för ett bra avslut vilket jag förväntas göra.

*En härlig måndagslåt, Blue Monday med The Order, kan lyssnas på i Krakas bloggmusik.

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag – plåga eller möjlighet?

 1. Maria skriver:

  Är inte Previa – men har iaf ett par öron & viss erfarenhet av arbetsgivares tokigheter om du vill ventilera… KRAM

 2. Lilla Lobelia skriver:

  Det är deras ansvar att lyssna. Ta i från tårna om de inte hör. Jag hejar på dig!

 3. Kraka skriver:

  Företagsvården, som visade sig vara en annan än Previa, är klart intresserad och jag har fått en tid. De vill att min chef kommer med på det mötet och att jag ska ha en handlingsplan nedskriven om hur jag tänker och vad jag vill. Däremot har de informerat mig om att jag inte kommer att få någon sjukpenning eftersom jag inte är sjuk i egentlig mening utan mitt illabefinnande är orsakat av arbetet. Jag hävdade i alla fall bestämt att jag har rätt att vara sjuk även psykiskt i sju dagar vilket de höll med om. Men något från Försäkringskassan kommer jag inte att få om jag blir fortsatt sjukskriven enligt de nya reglerna. Bara det är ju SJUKT!

 4. Maria skriver:

  Ehhhh? Nu blir jag ARG… Inte på dig så klart men på puckoregler. Så du ska alltså gå till ditt jobb utan att klara dina uppgifter eftersom du är sjuk pga att du inte hanterar en omöjlig situation – som dessutom arbetsgivaren orsakat?????????? Och iaf för två år sen var det TVÅ veckor (givetvis då 1 v med sjukintyg från läkare) som gällde innan fk blev betalningsansvarig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *