Idag känns det annorlunda

Vi har haft en fin sommar i år, i alla fall här på Marstrand. De senaste veckorna har det varit soligt och varmt på dagarna och ibland en bit in på kvällen.

Igår var just en sådan dag med värme som höll sig kvar och på kvällen samlades folk i trädgården och dukade upp på borden det man tänkt äta, hällde upp vin i glasen och satt där och hade mysigt.

Den här helgen är, som så många helger, arbetshelg för mig och när de andra förberedde sitt fredagsmys packade jag iordning för att åka och jobba. Det kändes inte bra.
Jag kände mig som om jag var den enda som inte var med och firade fredag.

Nej, det var ingen gemensam fest, ingen gemensam aktivitet som pågick och jag missade inte att ”vara med”.
Hade jag varit ledig skulle jag troligen kokat potatis, värmt en burk fiskbullar i hummersås och hällt upp ett glas vitt vin. Den här sommaren har jag kommit på hur otroligt gott det är med ett glas vitt till fiskbullar, något som aldrig slagit mig förut.
Kanske hade jag pratat lite med mina grannar, men jag gissar att jag skulle lyssnat på en bok medan kvällen smög sig på. Kanske skulle jag tagit en tur ner på kajen och tittat på solnedgången borta vid Norra inloppet.

Idag känns det annorlunda. Jag har suttit ute med min eftermiddagsfrukost och pratat med en av grannarna. Det är inte kallt, men mulet och man känner av regnstänken. Lördagskväll på intensiven känns faktiskt rätt lockande, eller nåja, i alla fall inte som en fullkomlig katastrof…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Idag känns det annorlunda

  1. Frudin skriver:

    Bra att du njutit av sommaren!
    Det där med fiskbullar och vin… kan man hoppa över fiskbullarna och det funkar som kombo ändå 😕

    • Kraka skriver:

      Nej, det kan man inte. Inte om man vill att det ska räknas som kombo. Men man kan ju ta ett glas vin ändå… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *