Ett besök på Zanzibar

Zanzibar är ett delvis självstyrande område utanför Tanzanias kust. Där har jag inte varit. Sanningen att säga är mina resor till Afrika väldigt bristfälliga, Cap Verde och Marocko är nog de enda afrikanska länder jag besökt.

Men Zanzibar är också ett café i Tjuvkil, en bit från Marstrand. Dit har jag varit på väg i fyra år men aldrig lyckas komma till skott. Inte förrän idag.

Min tanke var att gå dit. Det är visserligen långt, men inte mer än kanske en mil. Men det som knäckte, om inte mig så i alla fall min vilja att promenera, var den fruktansvärda åskvärmen. Jag gav upp efter fyra och en halv kilometer och tog bussen resten av vägen.

När jag kom fram beställde jag kaffe och en baguette med räkor. Gick ut i trädgården för att vänta på min beställning. Men då kom regnet!
Fick med andra ord gå in och sätta mig. Inte fick jag rätt macka heller, men den jag fick var god den också. Det blev en med lax.

Tog sedan bussen tillbaka och hann precis hem innan himlen åter igen öppnade sig och åskan brakade loss.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ett besök på Zanzibar

  1. Bara hittepå skriver:

    Apropå cafénamn, såg du artikeln i DN om restaurangen Eskilstuna?

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/i-kurdistan-ater-man-pa-eskilstuna/

    Tycker det var fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *