Sen hemmakväll

Efter tre nätter på jobbet är det äntligen dags att sova hemma inatt. Det har varit hektiska dagar med föreläsningar i Uppsala, jobbet, planeringsmöte i Helgsmålsgruppen och en hel del annat som jag varit tvungen att fixa med. Men nu är jag i alla fall ledig en hel natt. Skulle varit ledig ett par nätter till, men svarade ja då jag blev tillfrågad om en extra natt i helgen. Jag behöver pengarna till en lite längre vinterjacka, en som också kan vara kappa när jag har kjol eller klänning. Min kappa köpte jag någon gång runt 1996-98, den är med andra ord minst 20 år gammal. Köpte den i Strängnäs. Nu är den tvättad så många gånger att fodret är i det närmaste obefintligt.

Jag åkte hem efter jobbet i morse, gick och la mig ganska direkt och drack lite kaffe innan jag somnade. Vaknade strax innan alarmet skulle väcka mig. Drack kaffe och åkte till Uppsala.

Jag var där ganska tidigt och hann med kaffe på Pressbyrån. Jag gillar de ställen där de har bord så man kan sitta ner och dricka kaffet. Gick sedan till skolan, stannade till på en av broarna över Fyrisån och tog en turfzon. Vet inte om bron heter Blomsterbron, men turfzonen heter i alla fall Flower bridge.

Introduktion till religionsfilosofin heter den ena kursen jag läser. Det är professor Ulf Jonsson som håller kursen. Han är en fantastisk föreläsare. Så inspirerande.
Det känns som en enorm förmån att få studera vid Newmaninstitutet.

Föreläsningen var mellan 19 och 21. Sedan tog jag pendeltåget till Stockholm och T-banan. Klockan var mycket och jag hade tur, bussen skulle gå inom 8 minuter. Det är otäckt att gå en sträcka på vägen hem. Annars går det ju fortare att gå än att först vänta på bussen och sedan åka runt hela vägen. Men idag fick det bli bussen.

När jag kom hem mötte mina fina pojkar mig i dörren. De verkade haft roligt och jagat varann medan jag var borta. Det låg torrfoder över köksgolvet och min säng var tillstökad.

Nu har lugnet lägrat sig i stugan och pojkarna lugnat ner sig . Lucas ligger vid mina fötter och Kingston troligen på sitt favoritställe, en gammal soffa som ska kasseras. Den står på högkant och han kan se ut genom fönstret när han ligger på den. Ska ordna en klättermöbel dit sedan när soffan är borta.

Jag tuggar på en macka med kyckling och curry som jag köpte på Pressbyrån när jag gick av tåget. Lite vin hade jag i kylen här. Livet är gott. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, utan alarm.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sen hemmakväll

 1. Znogge skriver:

  Trevligt att läsa en kurs. Det skulle jag kunna tänka mig men har inte kommit till skott…

  Kram och trevlig fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Så intensiv din tillvaro låter. Jag blir trött bara av att läsa om allt du hinner med.
  Hoppas att du ännu sover!
  Kram, Ingrid

 3. Vilken energi du har! Bara att ta sig fram i Stockholm med omnejd verkar vara en pärs…
  Jobba mycket och ändå orka gå en kurs – min eloge!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Kollektivtrafiken i Stockholm är minsann inte att leka med. Man lär sig många nya ord för förseningarna: spårfel, signalfel, nedriven kontaktledning, förarbrist, vagnsbrist, ordningsproblem…. Bara för att nämna en bråkdel.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *