Mysig fredag och fredagsmys

I morse var jag tröttare än trött. Trodde aldrig jag skulle orka upp. Men jag hade en tid att passa inne i stan, jag skulle träffa frudin vid Kungshallen klockan 12:00. Vi skulle äta lunch.

Målet för vår måltid var Pong på nedre våningen. Där skulle det finnas alldeles exceptionellt goda räkor i en himmelsk sås.

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att köpa en påse ”manna”, räkchips. Har väl berättat ett otal gånger om att jag föreställer mig den manna som israeliterna fick under sin ökenvandring just precis som räkchips. Manna från himlen.

Foto: frudin

Maten var precis så god som jag fått den beskriven för mig. Måste bara äta där igen. Men jag tror att de har samma mat på alla Pong.

Efter maten gick vi på shopping. Var inne i ett flertal affärer. Jag köpte ett gäng sockar, det går alltid åt. När jag sa till S att jag alltid vill ha oanvända sockar hemma så missförstod hon mig på ett nästan anekdotiskt sätt. ”Va! Tvättar du inte dina sockar?!” frågar hon förvånat.
Jodå, jag tvättar absolut mina sockar. Men vill ändå ha ett lager av nya att ta av vid behov. 17 par råkade det bli den här gången.


Vi tittade på lite olika kläder och jag hittade en tröja/jumper som jag föll pladask för. Så mjuk och skön.


På Body Shop hittar jag alltid något jag behöver. Idag var det en ny bruk body butter med mangodoft. Jag hade slut på den, men fortfarande mycket shower gel kvar.

När vi shoppat färdigt gick vi till Vetekatten för att dricka kaffe. Jag blev nästan lyrisk vid disken med allt att välja på.

Foto: frudin

Men jag hittade något jag ville prova, en variant av något jag brukar tycka om. En Budapest där man hade choklad istället för den vanliga botten och bytt ut mandarinerna mot hallon.

Det var massor av folk och fullsatt. Men vi hade tur och hittade ett bord precis när några skulle gå.

Foto: frudin

När vi fikat färdigt var det dags att åka hem. Klockan var mycket, tiden hade gått alltför snabbt. Som den gör när man har trevligt.

Vi gjorde sällskap till stationen och skiljdes åt. S skulle ta pendeln och jag skulle till T-banan.

När jag gick förbi Pocketshop gick jag in och köpte två läsedagböcker, en till mig och en till min bror. Jag har bestämt att han ska lyssna på böcker. Kan ju låta lite auktoritärt att bestämma det åt någon annan, men han behöver aktiveras efter sin stroke.
Just nu lyssnar vi på Den ryske vännen av  Kajsa Ingemarsson. Jag har lyssnat klart, men han har kommit ungefär en tredjedel nu. Jag ringer varje dag och kollar hur det går.


Kvällen har jag ägnat åt ljudbok, pluggande, ett skumbad och På spåret på playTV. Ska titta på en serie, Tyst vittne, en stund och sedan satsa på en god natts sömn.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Mysig fredag och fredagsmys

 1. BP skriver:

  Pong ja, förutom det extremt olyckliga namnet (pong betyder stank på (slang-) engelska å har dom riktigt god mat faktiskt.
  Härligt att ni frossade så fint i huvudstaden idag:-)
  Fick en likadan läsdagbok i present för några år sedan. Så bra och fyndigt, om man bara kom ihåg att skriva in alla böcker där.
  Tyst vittne har ju funnits i åratal och ”återanvänds” på flera kanaler. Äntligen en ny serie. Kollade också på den faktiskt. Gillade den skarpt när den startade 1996, men sedan tappade jag intresset. Den nya serien verkar riktigt lovande! BBC-producerade serier är nästan alltid bra.

  • Kraka skriver:

   Det är skönt att koppla av med lite engelsk krim ibland. Jag kommer att följa den nya säsongen av Tyst vittne.
   Jag kommer att gå till Pong och äta de där räkorna nästa gång jag har vägarna förbi en sådan. Det var verkligen gott!
   Troligen kommer jag att besöka min bror på måndag. Då ska han få sin läsedagbok. Jag har redan lyssnat klart på boken vi lyssnar på nu. Men dels har han aldrig varit speciellt intresserad v att läsa/av böcker, dels tror jag att han behöver koncentrera sig när ha lyssnar. Jag lyssnar ju medan jag gör annat.
   Men jag vill att han gör saker, inte bara går och lägger sig. Självklart är han hjärntrött efter sin stroke, men då gäller det att träna i lagom mängd.
   Jag håller på och planerar lite andra aktiviteter också. Men just nu kan man ju inte ens gå ut (fast det är bättre nu) eftersom det är så dåligt snöröjt.
   Ska försöka dra runt med honom på museum och utställningar ibland. Tror aldrig han varit på sådant. Inte sedan han gick i plugget. Vi är så enormt olika min bror och jag.

 2. Elisa skriver:

  Åh, strumpor. Jag älskar att sätta på mig ett par nya. Helst skulle jag bara vilja gå runt i såna men det skulle ju inte vara hållbart för vare sig plånboken eller miljön. 🙂

  • Kraka skriver:

   Nej, det vore väl miljömässigt ohållbart. Min son konstaterade att sockar ofta är så billiga att man skulle kunna ta nya varje dag. Men det är inget som ens fallit mig in. Men det går åt många sockar i perioderna mellan att jag tvättar. Jag vill inte ha alltför utslitna/urtvättade sockar på jobbet eftersom det syns rätt väl.
   Jag tvättar oftast bara en gång i månaden, eller möjligen var tredje vecka.

 3. Mösstanten skriver:

  Tyst vittne har jag också sett. Jag brukar gilla engelska deckarserier. Vilken fin dag ni hade. Trevligt att gå runt med en likasinnad.

  • Kraka skriver:

   Jag har nog sett någon tidigare säsong för jag känner igen hon som sitter i rullstol. Bra att det är avslutade avsnitt så man inte behöver hålla koll på när nästa kommer.

   Ja, det var en lyckad dag.

 4. Znogge skriver:

  Vilken bra dag på alla vis! Härligt att maten var så god. Strumpor har jag just nu för få av men jag tycker det finns annat som är roligare att köpa…

  Kram och ha en härlig lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en väldigt lyckad dag. Jag brukar passa på att köpa sockar när jag hittar relativt billiga flerpack. 258 kronor för 17 par tyckte jag var överkomligt. 2 förpackningar med 5 sockar och en förpackning med hela 7 par. Nu återstår bara att se om H&M håller samma kvalitet som Lindex. De ska ju hålla för många tvättar.

   Kram

 5. Maria Ström Nilsson skriver:

  Hej Monika ! Det är alltid roligt att läsa om dina dagliga bestyr. Men vad är det du studerar ? Är du inte sjuksköterska längre ?
  Själv befinner jag mig i Sydafrika och längtar inte alls till snön och kylan i Sverige.
  Kram från Maria 😘

  • Kraka skriver:

   Jag läser filosofi. Men visst är jag sjuksköterska fortfarande. Jag nämner det emellanåt, men det går ju inte att varken lägga upp bilder eller berätta speciellt mycket från jobbet. Jag är väldigt försiktig med vad jag berättar så jag inte blir anmäld. Speciellt anhöriga brukar anmäla den som läcker i sociala medier.
   Vården är full av stora etiska frågor och filosofi är ett perfekt ämne om/när man behöver hjälp att bearbeta och hitta infallsvinklar.

   Jag har varit ledig några veckor nu, men nästa vecka börjar jag jobba igen. Men egentligen är ledig inte rätt ord för att plugga på högskolan är inte att vara ledig. Men till viss del har jag vilat också, var fruktansvärt trött efter julen som var fruktansvärt jobbig. Hann inte återhämta mig under mellandagarna och sedan var det dags för jobb igen. Intensivvård är jobbigt både för kroppen och själen.

   Du kan väl höra av dig när du är hemma igen. Jag är i Uppsala ibland och det vore trevligt att ses.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *