Norberg – Hemma igen

Så var det dags att åka hem igen. Vi packade ihop och bar ut det mesta till bilen innan vi åt frukost. När vi ätit packade vi in det sista och åkte. Det var  enormt varmt.

Vid 12-tiden var vi hemma och jag passade på att ta ett bad innan F kom ner med mina katter.

Jag behövde göra ett ärende inne i stan, lämna en sak till en av F:s vänner som ligger på sjukhus. Det gick snabbt, men sedan visade det sig att pojkarnas selar var kvar hemma hos F. Alltså blev jag tvungen att åka tillbaka och hämta dem.

Det var jättevarmt i bilen och pojkarna jamade missnöjt. Men resan till stugan gick trots allt bra.

När jag burit in allt och parkerat fick pojkarna på sig sina selar och gick ut en stund. Jag ställde en vattenskål ute till dem eftersom det var så varmt. Hur varmt glömde jag kolla, men inomhus i stugan var det 34 grader. Det är förresten 30 grader inne nu, trots att vi vädrat ordentligt och jag har en fläkt igång sedan vi kom hem. Klockan är strax efter 23.

När pojkarna ville gå in gick jag till Kolonikiosken, som ju är lite mer än en vanlig kiosk. Jag orkade inte fixa någon mat hemma, allt som finns i frysen skulle behöva tillagas och ytterligare höja värmen inomhus. Jag köpte en sallad och ett glas rosévin.

Lyssnade på ljusbok medan jag åt. Satt i skuggan och det var ganska behagligt, i alla fall så behagligt det kan bli när det är så där varmt.

När jag sedan var tillbaka i stugan klädde jag av mig och la mig framför fläkten. Sprayade mig med vatten och fläktade mig.

Vid 21-tiden gick jag ut och vattnade min rabatt och mina hallonplantor. Sedan tog jag ut pojkarna som fick njuta av kylan, det var bara 24 grader ute då. Vi var ute tills det började bli mörkt.


Det märks att det snart är augusti. Blir riktigt mörkt långt före midnatt. Det är bara värmen som tyder på att det fortfarande är sommar.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Norberg – Hemma igen

 1. Ingrid skriver:

  Man märker verkligen att det börjar mörkna om kvällarna och morgnarna också förresten. Jag vaknar ofta till vid tretiden och nu är det inte längre ljust så dags.
  Det här lär väl bli den sista varma dagen, så det gäller att ta vara på den, men jag måste medge att jag känner ett visst motstånd mot att spela kubb i dag.
  Nåja, vi kan ju sitta i skuggan och fika tillsammans i alla fall. Hoppas att de andra tycker som jag.
  Ha en skön måndag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Ja nu kommer mörkret igen, har så gjort en tid och det är ju som det är.
  Värmen när ju kvar ett tag till och utan våra fläktar och korsdrag här hemma hade man väl hamnat på sjukan….eller nåt 😉

  Borta bra men hemma bäst 🙂

 3. skogsnuvan skriver:

  När jag läste din blogg så tänkte jag att det är en fröjd att bo vid vatten när det är så här varmt. Här var det 39 grader i går men vi låg nere vid stranden hela dagen och badade i 25-gradigt vatten. Inomhus är det svalt i mitt timmerhus med tjocka väggar. Idag svettas man inte. Det regnar och är bara 12 grader och jag är förundrad över hur fort vädret kan ändra sig.

 4. Znogge skriver:

  Visst märks det att vi närmar oss augusti för det mörknar betydligt tidigare nu. Här har det varit väldigt varmt i dag trots att det varit mulet men svalare luft är visst på gång.

  Välkommen hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *