Lördag & Söndag

LÖRDAG

Jag insåg att jag var tvungen att ta mig samman och lämna sjukbädden. Jag skulle ha ansvar för helgmålsbönen på kvällen.

Pluggade en stund och drack kaffe. Kingston och Orvar låg och gosade ihop i sängen.

Eftersom jag hade en stor disk värmde jag vatten och diskade. Skördade sedan fläderbär i den mängd jag antog var lagom mycket till receptet jag tänkte prova. Resten får nog vara kvar åt fåglarna, har sett att de gärna äter av bären. Pojkarna fick vara ute medans jag var det. Men så fort jag frågade om de ville in skyndade de till dörren. De tycker att det är för kallt ute.

Satte mig och plockade av bären från kvistarna. Det tog sin lilla stund. Blev tvungen att ställa undan bären, koka marmelad hade jag inte tid till.

Åkte till Husby, gick in en kort stund och sedan ner till Akallakyrkan. Tanken var att jag skulle ha hand om allt själv, men när jag var på väg ringde G och sa att han skulle komma och hjälpa mig. Jag fick stuva om lite och bad honom läsa texterna.
Han höll på att prata ihjäl mig. Han pratade oavbrutet och till sist sa jag ifrån att jag behövde samla mig. Då hade han pratat oavbrutet i mer än tre kvart om allt. Visat bilder och varit ganska påstridig om både det ena och det andra. Jag vet att han inte mår bra sedan ett tag, minns inte när han blev sjuk. Men jag orkade inte lyssna. Det var en sådant hopkok av olika ämnen och inriktningar att jag kände hur det sprängde i huvudet. Har lite dåligt samvete att jag sa att jag behövde lite tid att samla mig före bönen och bara gick. Men jag orkade bara inte. Det blev för rörigt. Det är tråkigt när människor man känner blir personlighetsförändrade av sjukdom.

Hur som helst gick helgmålsbönen bra och sedan drack vi kaffe. En av deltagarna hade hembakade kanelbullar med sig. Jag som missat kanelbullens dag på fredagen blev extra glad.

När jag kom hem ringde jag F. Vi hade bestämt att han dels skulle bära in kattmaten jag hade i bilen. Jag orkar inte bära tungt just nu med mina axlar. Är bättre, men har fortfarande väldigt ont. Dels skulle vi ses en stund bara för att ses.

När han burit in  lådorna med maten åkte vi iväg för att fika. Jag hade bara ätit en macka till frukost och lite gröt innan jag åkte från stugan så jag ville gärna äta något. Vi åkte till MAX i Barkarby för att jag skulle kunna äta en fiskburgare.

Innan vi åkte till MAX var vi på Maxi för att jag äntligen skulle få shoppa den där osten. Köpte också lite mer Hönökaka och en färdigrätt att äta på söndagen. Vill inte få mer disk än nödvändigt ifall de bestämmer sig för att stänga vattnet tidigare. Beror på temperaturen.

Efter att vi ätit skjutsade jag hem F och åkte sedan till stugan där kattpojkarna väntade på mig.

Packade upp min shoppingskörd och hällde sedan upp ett glas gott rödvin. Lyssnade på ljudbok tills det blev dags att släcka lampan. Det var redan ganska sent då jag kom hem.

 

SÖNDAG

Skickade ett mess till B-M för att kolla om hon ville med på en promenad. Tänkte mig en på eftermiddagen, men hon hade bara tid på förmiddagen så vi bestämde att hon skulle komma klockan 10:00.

Vi promenerade genom Ekens koloniområde och sedan i skogen vid Flatensjön.

Vi var ute i 1 timme och en kvart. Sedan var hon tvungen att åka. Men det kändes rätt lagom för mig. Jag måste erkänna att jag inte är helt pigg ännu.

Har ägnat resten av dagen åt att chatta med K på what´s app, pratat med F i telefon, tittat på ett par avsnitt Shetland, eldat i spisen, kokat fläderblomsmarmelad som blev ljuvligt god, ätit färdigrätten, som var kålpudding, bloggat och läst bloggar och hällt upp ännu ett glas rött. Det första tog jag till kålpuddingen.

Jag provade marmeladen på en liten bit Hönökaka och hade lite ost på också. Egentligen borde jag göra en uppsättning till, men jag får göra det nästa år. Om det blir lika bärrikt.
Länk till receptet jag använt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lördag & Söndag

  1. Pingback: In the summertime when the weather is hot | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *