Fem en fredag v. 3: Google II


Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vem ringde dig sist?
 2. Vad händer i din stad i helgen?
 3. När höjs ditt blodtryck?
 4. Hur många länder har du varit i?
 5. Vart är du på väg?

 

 1. Min vän Harriet ringde mig i tisdags. Jag var på Newmaninstitutet då och kunde inte svara. Vi har pratats vid senare under veckan, men då var det jag som ringde upp.
  Jag har pratat i telefon flera gånger efter det, både med privatpersoner och företag, men själv ringt upp. Jag konverserar oftast via sms, whatsapp eller annan chattplattform.
 2. Stockholm är min stad, eller i alla fall där jag har min folkbokföringsadress. Just nu befinner jag mig i Göteborg på Föreningen för narrativ medicins workshop, två spännande dagar med många spännande föreläsare.
 3. Om man menar vad som gör mig arg och uppretad till vardags så är det folk som stör på ett sätt som om de tror att de är hemma och inte på en offentlig plats. Ett exempel är de som på hög volym ser film eller skypar i T-banevagnarna. Det finns faktiskt billiga lurar att  köpa sig. För under 100-lappen.
  Om man menar något som upprört mig så till den milda grad att jag verkligen fick en blodtryckshöjning så var det ett mail från kyrkorådets ordförande som kom här om dagen. Till alla ledamöter, ersättare och delar av personalen.
  Jag fick yrsel, illamående och mådde oerhört dåligt. Nu har jag landat i ett beslut att lämna Svenska kyrkan (man kan inte lämna sin församling utan att gå ur kyrkan helt tyvärr). Jag känner mig nöjd med mitt beslut och både yrsel och övrigt illabefinnande har upphört. Men det är en trist och allvarlig situation.
 4. Lite beroende på hur man räknar, 37-42, kanske 43 länder. Passade på att räkna dem när vi hade kaffepaus på eftermiddagen. Tibet, till exempel, är inte ett helt fritt land numera. Snarare annekterat av Kina. Hong Kong är inte ett land, men för att åka in i Kina igen måste man ha ett nytt visum, eller ett som tillåter återresa. Grönland har ett självstyre, men lyder under Danmark. Däremot räknar jag inte Åland som ett eget land. Men helt säkert är det 37 länder. Jag har heller inte räknat länder där jag endast bytt flygplan.
 5. När jag läste frågorna första gången i morse var jag på väg med spårvagnen till Mölndals sjukhus för att delta i workshoppen.
  Just nu vilar jag på mitt rum på vandrarhemmet och om en stund ska jag iväg till Musikens hus där det är fest för oss med mat och underhållning.

din profilbild, Bilden kan innehålla: 1 person, som ler

*Bilden är tagen från en utsiktsplats i Hong Kong 2017. Katterna är ditlagda från FB. Jag hittar inte originalet just nu.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 3: Google II

 1. Geddfish skriver:

  Läst dina svar. Blev något ledsen då du tydligen fått ett dåligt mail från kyrkan. Kyrkan, där som vi arbetar ideellt i. Ja, jag är nog lite besviken, jag också, men håller god min.
  Trevlig fredagskväll! Kram

 2. Znogge skriver:

  På något vis känner jag att den sortens mail borde inte komma från kyrkan. Kanske är jag naiv men… Väldigt tråkigt i alla fall.

  Hoppas dagen varit givande och kvällen bra!

  Kram

 3. visst är det trevligt i Göteborg!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  kyrkan kan en häpna över ibland. så väldigt många länder du varit i. på senare tid har jag fastnat i Japan. jag har inte heller räknat Åland eller mellanlandningsländer. jag kan bli arg på folk som lägger upp sina skor i säten på tåg och som inte håller tyst i tysta kupéer

 5. Ingrid skriver:

  Så tråkigt att du känner dig tvungen att lämna Svenska kyrkan, men jag antar att det är ett väl genomtänkt beslut. Kan man inte fritt byta församling? Det trodde faktiskt jag.
  Hoppas att du har det riktigt trevligt på festen!
  Kram, Ingrid

 6. Paula skriver:

  Så många spännande länder du har besökt! Jag gick ur kyrkan för några år sedan och när jag nu ser hur man hanterar församlingsmedlemmarna i vår lilla församling så känner jag att det var helt rätt. Men, jag jobbar ideellt för kyrkans loppis, ser ingen konflikt där, alla kronor vi får in går tillbaka till barn och äldre i bygden. Annars har man i stort sett lagt ner all verksamhet i vår by, kyrkan används endast vid begravningar, kören som var så bra är ett avslutat kapitel liksom barnverksamheten. Kvar finns? Kyrkogården,…
  Trevlig helg där nere på Västsidan (bästsidan?)

 7. Boklysten skriver:

  Tråkigt att få sådana besked!

 8. Helen skriver:

  Det låter verkligen trist med det där mailet från kyrkan, hemskt ledsen för din och övriga församlingsmedlemmars skull. Roligare är det att läsa om alla länder du har varit i, det låter helt fantastiskt! Så mycket skoj du har varit med och spännande saker du har sett.

 9. Musikanta skriver:

  Undrar bara om det var fler än du som reagerade så starkt på mailet du fick. I så fall kunde man väl ha fått den ordföranden avsatt? Synd att du har gått ur kyrkan bara för en enda persons skull. Men kanske du har funderat på det tidigare och det var droppen som fick det att rinna över.
  Ingrid

 10. Pingback: Fem en fredag v. 4: Revir - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *