Ovanlig söndag och vanlig måndag

Söndagen bjöd inte på det väder vi önskat oss. Men vi hann i alla fall med en tur ut till Grand Samarkand och sedan en kortis inne i stan.

Nej då, vi sprang inte omkring och interagerade med en massa människor. Social distansering gäller. Men vi såg många som verkade ha glömt att det överhuvudtaget finns en pandemi.

I Grand Samarkand köpte jag en högtalare, det var därför vi åkte dit. Har länge tänkt på att ljudet i mobilen inte är tillräckligt för att ha som ”musikmaskin”. Hittade snabbt en som kändes precis lagom för mina behov.

När vi var där inne kom jag på att jag behövde en ny cykelhjälm. Men det fanns inte där och F gick snabbt in på Intersport. Men inte heller där fanns cykelhjälmar. Vi traskade bort till XXL och jag hittade en som passade.

Nu började vi bli hungriga och lunch kändes som en god idé. Men vi ville verkligen inte gå in och trängas inne i inomhuscentrumet. Istället åkte vi till centrala stan. Där var det ganska folktomt och vi hittade en pizzeria som vi hade alldeles för oss själva. När vi kom gick den enda kunden och sedan var vi ensamma med personalen.

Alkoholfri öl har blivit stort de senaste åren och det finns många spännande sorter att välja på. Den här från Gotland kan jag rekommendera.

Spännande pizza med ovanliga smaker. Getost, päron och valnötter. Något slags skinka också, minns inte vilken sort. Mycket god.

Vi åkte sedan hem för att dels gå ut med Penny, dels klippa gräs. Men det blev varken eller för precis när vi skulle ut började det regna ordentligt.

Vi kurade inomhus och gjorde väl inget speciellt. Till sist, på kvällen, lagade jag middag. Skulle baka in fläskfilé.

Gjorde en fyllning av lök och champinjoner att ha mellan filén och smördegen. Fia dök upp medan jag lagade maten. Bjöd henne att stanna och äta.
När vi sedan skulle dricka kaffe dök först U upp och senare även C. Kvällen avslutades sedan med att Fia och jag tog en promenad med Penny i mörkret.

På måndagsmorgonen åt F och jag frukost och sedan diskade jag den stora disken från dagen innan.

Vädret var återigen okej, men det var blåsigt och kallt. Jag tyckte vi borde klippa gräset eftersom vi lovat det. Den lilla gräsklipparen startade inte och F klippte några andra gräsytor istället med åkgräsklipparen.

Jag plockade bort en del grenar som fallit ner från träden och låg i vägen. Penny var med mig på gräsmattan.

F och jag gick in en stund innan han skulle åka. Han packade sina saker och sedan var det dags att säga hej då. Helgen var ohjälpligt slut. Med råge.

Jag gick upp på övervåningen och vilade en stund medan jag lyssnade på veckans föreläsningar. Katterna hade verkligen blivit förtjusta i sin klättermöbel. Jag köpte den innan jag flyttade ner, men hittade ingen bra plats i Manolia och den förblev omonterad. Men nu är den monterad, F monterade den i fredags. Eller om de var i lördags.

När jag vilat en stund satte jag fart och tvättade två maskiner. Gjorde sedan en smulpaj med päronen jag hade kvar. Fia och jag fikade senare och åt av den. Det som blev kvar lämnade jag så U skulle kunna få lite också.

Jag kände mig lite sliten efter helgen. För att uttrycka mig milt. Jag var het enkelt utmattad och gick och la mig för att lyssna på en bok. Somnade mer eller mindre genast. Det är svårt att förstå att jag var lika trött efter en ledig helg som efter en med arbete.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *