Böcker och uteserveringar – Bloggutmaning i juni 8 & 9

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i juni med en fråga att besvara varje dag.

 

Har du besökt någon uteservering så här i juni?

Nej, inte i juni. Men både i april och maj.
Dels den 11 april, då jag fikade på Broqvist efter jobbet, dels den 26 maj då Fia fyllde år och vi var på Toftastrand och åt lunch.

 

Böcker hör lite sommaren till, vilka böcker har du tänkt läsa eller lyssna på?

Jag ska läsa ikapp mig i mina studier. Blev tvungen att ta en paus akut. Jag har gått in i väggen ordentligt en gång tidigare i livet och känner så väl igen de begynnande symptomen. Då var det något helt privat och det tog lång tid att återhämta mig. Jag blev sjuk på riktigt, inte bara trött. Mina blodprovsvärden var så pass dåliga att man först trodde jag drabbats av en dödlig sjukdom. Jag blev faktiskt tillsagd i klartext att jag var tvungen att skilja mig om jag ville överleva när man kom på att allt berodde på den extremstress jag var utsatt för av min exman (som då var min man).
Nu är det pandemin och jobbet. Jag har dragit i bromsen och försöker vila när jag är ledig. Men jobbsituationen är hemsk. Måtte nu folk förstå att de inte ska resa omkring i landet och hälsa på släkt och vänner. Vi som jobbar med de svårast sjuka inne på sjukhusen orkar inte mer/fler.

Jag ska lyssna på lite blandat. Deckare, förstås, men också en del samtida berättelser från människor som lever i andra verkligheter än jag fast på samma ställe. Visst lät det kryptiskt? Men det jag menar är att det finns ett flertal böcker av människor i, och omkring, kriminella nätverk. Det är både intressant och viktigt att veta hur de tänker och hur deras liv gestaltar sig. Speciellt när de de facto är mina grannar. Jag bor i ett av dessa områden som polisen kallar särskilt utsatta.

I mån av tid ska jag sticka emellan med en eller annan feel good.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i juni 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Böcker och uteserveringar – Bloggutmaning i juni 8 & 9

 1. znogge skriver:

  Ni har verkligen en tuff arbetssituation och jag skulle verkligen inte vilja byta med er. Men tack och lov så finns ni och ni gör ett mycket gott arbete.
  Deckare är en genre som passar mig så jag hoppas på att hinna läsa många bra böcker i sommar!

  Kram och ha en njutbar dag!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ska försöka fånga det som är kvar av dagen. Är fortfarande i pyjamas.
   Ha en fin dag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *