Stillsamt och ensamt – Bloggutmaning i augusti 16

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i augusti med en fråga att besvara varje dag.

 

Många evenemang är inställda i år, har detta påverkat dig på något vis?

Att påstå att det inte påverkat mig vore att ljuga. Jag hade visserligen planerat för en sommar med arbete varje helg. Det innebar att jag inte kunnat åka på några festivaler. Men jag hade tänkt gå på en del föreläsningar om det lokala här i Småland och troligen något evenemang i Stockholm då jag varit där. Hade också tänkt besöka glasbruk, museer och annat. Nu blev det inget. Jag har också bokat om min höstresa till oktober nästa år. Om man nu ens kan åka då. Jag är helt utmattad av arbetet med covid-19 och vet inte hur jag ska orka med nästa massutbrott. För det kommer. Folk verkar helt ha glömt att det pågår en pandemi och att det är en farlig, dödlig, sjukdom. Jag har varit trött många gånger, men aldrig så här trött och uppgiven. Brukar ha saker att se fram mot. Nu har jag inget.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i augusti 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Stillsamt och ensamt – Bloggutmaning i augusti 16

 1. Micke skriver:

  Jo, massutbrott nummer två kommer, förstår inte heller hur folk bara tycks ha ”glömt” att det faktiskt pågår en pandemi.
  Har inte varit nere i stan sen januari eller om det var februari och då bara för ett läkarbesök på Hisingen men det var väl innan allt ”startade” om jag minns rätt.
  Jag vågar helt enkelt inte och tar på det viset mitt ansvar så gott det nu går.

  Många inställda aktiviteter har det ju varit och fler kommer ju, flera aktiviteter jag skulle gått på var det tänkt men nu….inget.
  Känns lite tomt och livet blir lite innehållslöst plötsligt….bara att bita ihop antar jag.

  Förstår er uppgivenhet och trötthet inom vården, folk tar er för givet och många tar ingen hänsyn alls genom att bete sig som de gör, ansvarslöst.

  Ha det fint nu iallafall.

 2. Ingrid skriver:

  Visst har pandemin påverkat! Det är en väldigt konstig sommar där det mesta har gått i stå. Inga möten med SPF, ingen Almedalsvecka, inget Medeltidsvecka, inte en enda busstur till Visby, ingen shopping varken här heller där..
  Att inte ens kunna gå och handla sina livsmedel har gjort att spontanköpen minskat. Jag vet inte när jag åt något godis senast och inga wienerbröd eller bakelser heller, för att inte tala om vinet. Inte en droppe sedan midsommar, då äldste sonen förbarmade sig över sin mor. Nu nöjer jag mig med Coops alkoholfria cider, men det är liksom inte samma sak.
  Och inte blev det någon resa till Holland i våras och inte blir det någon till Sicilien i höst heller.
  Det är förfärligt tråkigt helt enkelt!
  Kram, Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Visst har pandemin påverkat och påverkar oss fortfarande. Jag hoppas så innerligt att ett bra vaccin ska finnas tillgängligt inom kort för då skulle vi kunna se en förändring. Tills dess gäller det att agera med förnuft och omdöme!

  Kram

 4. Emma Engström skriver:

  Tycker det är tråkigt att pandemin ställt till det för många, men vi får gilla läget och ta vårt ansvar helt enkelt! Skulle ha varit utomlands nu i september men det fick avbokas, får hoppas att läget är betydligt bättre som nästa år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *