Natt eller dag

När jag vaknade klockan 8 var det så mörkt ute att jag inte visste om det var morgon eller fortfarande natt.

Gick upp och drack kaffe. Pojkarna fick mat i nya skålar eftersom de ätit helt rent under natten. Sedan hämtade jag bröd i frysen och åt frukost.

Skrev ett mail till ordföranden i en förening vars styrelse jag är kassör i, tittade på Halv åtta hos mig och klädde mig. Idag skulle jag fånga dagen. Oavsett om den ville eller inte.

Egentligen vet jag inte varför jag gick in till Fia. Jag var ute med sopor och matavfall och tyckte att det kunde vara trevligt att byta några ord. Jodå, det var trevligt och Fia bjöd på hemkokta bruna bönor och bacon.

Hon behövde skjuts någonstans för att posta ett viktigt brev. Klockan var redan mycket och med mycket möda och stort besvär lyckades vi, eller jag, få veta vilken brevlåda som hade sen tömning. Det var mer än 300 personer före mig i telefonkön hos PostNord. Helt galet!

Jag var lite sugen på att köpa body butter i doften Winter Jasmine. Jag hade fått mail om att det kommit en sådan. Vi bestämde att åka in tillsammans och uträtta diverse ärenden. Vi hade några saker var som kändes mer eller mindre viktiga att få gjorda.

Jag köpte frimärken på ICA Norremark som är PostNord-ombud. Dels vackra Sverigemärken dels porto till England.

Vi parkerade nära Stora torget. På själva torget var parkeringen avstängd just då vi kom, troligen för att det var onsdag. Då är det torghandel. Men den var nog redan över eftersom klockan var så mycket.

Vi började gå utefter Storgatan och in i de affärer där vi hade ärenden. Trots att jag inte hade för avsikt att köpa kläder blev det både en pyjamas och en svart kofta. På Body Shop köpte jag de produkter jag ville ha i doften Winter Jasmine.

Sedan gick vi rakt över gatan och in på Askelyckan. Det var dags för dagens frosseri. Egentligen hade jag velat ha en klenät också, men någon måtta får det vara.

Det var lite utspridda gäster när vi kom, men det dröjde inte länge innan vi var ensamma. Folk verkade förstått att man ska hålla sig hemma. Utom vi då… Men träffar man ingen och låter bli att trängas så får det väl nästan ses som en välgärning att köpa saker i fysiska butiker. Hemma i Stockholm vågar jag inte gå ut på det sättet.

Det var vackert med julbelysning och utsmyckning på stan. Inte minst föll vi för det fina ”pepparkakshuset” som var en hundkoja.

När vi kom hem sa jag hej till U och gick sedan hem till Tornet. Pluggade en stund, men det där med att fånga dagen misslyckades totalt. Jag blev, som så ofta, fångad av dagen och sedan rann den bort som sand mellan tårna en dag på stranden.

Skylten sitter på väggen inne på Askelyckan. Så imorgon försöker jag väl igen…

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Natt eller dag

 1. Znogge skriver:

  Även om du blev fångad av dagen så tycker jag ändå att det lät som en bra och omväxlande dag 😀 Däremot är det skrämmande att det är så många före i en telefonkö. Jag tror, om jag inte har helt fel, att tömningstiderna går att hitta på deras hemsida men helt säker är jag inte…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Vi kämpade tappert, båda två, med att försöka hitta tömningstiderna på hemsidan. Men vi hittade bara adresserna till brevlådorna. Tycker också att det borde finnas där, men om det gör det så är det inte lätt att hitta.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Klenäter har jag aldrig gjort, trots att jag fick ett järn när vi gifte oss, men de är väldigt goda och blir jag bjuden kan jag inte motstå dem.
  Hoppas att den här dagen artar sig också!
  Kram, Ingrid

 3. skogsnuvan skriver:

  Trevligt att komma ut lite. Vi håller oss hemma men jag hoppas att jag kan ta sparken och åka på isen på eftermiddagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *