Lördag trots allt

Det här skulle blivit en bra lördag. Men den började riktigt dåligt. När jag vaknade vid 6-tiden hade jag fått ett sms från F, han som kallas S, där han berättade att hans älskade katt Fyran var död. Hon hade blivit påkörd i går kväll och fått så svåra skador att hon var tvungen att få somna in. De som kört på henne hade tagit henne till Strömsholms djursjukhus och man hade sedan ringt därifrån och han åkte in och var med när hon somnade in. Han älskade verkligen den katten på ett alldeles särskilt sätt. Hon hade precis fått börja gå ut på egen tass.

Att somna om var omöjligt. Jag var så ledsen. Gjorde kaffe och när klockan var så pass att det kändes okej ringde jag min F. Vi pratade en stund om det som hänt.

Fia skickade sms om att frukosten var klar och jag gick in till dem och berättade för Fia vad som hänt. På vägen in träffade jag kattmamman, Katten, och berättade för henne vad som hänt med hennes dotter. För även om hon kanske inte förstår så kändes det viktigt att berätta.

Vi åt frukost och sedan gav vi oss av till Tingsryd. Jag hade önskat mig att få åka till Härlins. Vi skulle också ta en runda inne på Börjes.

När vi kom fram tittade Fia i skyltfönstret, men jag gick direkt in eftersom jag lämnat mina ytterkläder i bilen. Det var kallt.
Det första jag fick syn på var en kapplång täckväst i ljus färg, nästan vit. Jag såg direkt att det var vad jag ville ha nu till våren.

Fia provade en hel hög med kläder och jag gick runt och tittade. Hittade en perfekt blus till min plisserade kjol. Innan vi gick hittade jag även en tunn kofta i en färg perfekt till lite ljusare jeans.

Sedan gick vi på Börjes. Naturligtvis fikade vi och åt räkmacka. Det ska man på Börjes. Det är sedan gammalt.

Vi fick sitta vid varsitt bord eftersom man från 1:a mars bara får vara en vid varje bord om serveringen ligger i en galleria eller, som i det här fallet, inne i en butik. Jag satte mig på snedden vid mitt bord så vi kunde prata med varann.

När vi fikat gick vi runt och tittade. Fia köpte en massa krukväxter. Jag köpte ett kort att ha på presenten imorgon och en väldigt fin liten katt med vingar som jag tänkt ska passa på kattgraven där Fyran blivit begravd. Där ligger min sons katter Spock Skywalker och Katten Kirk sedan tidigare.

När vi kom hem till Stojby gick jag till Tornet. Pratade med min son, min gamla klasskamrat och vän E som fyller år idag och slutligen med F som mist sin älskade katt. Därefter bytte jag om till min nya blus och den plisserade kjolen som jag hade med mig.

Jag fick göra salladen fin idag. Ruccola och tomater. Skar tomaterna i små klyftor och la på salladen. Blev fint, trots att det var enkelt.

Bordet på gång att dukas. Just den duken minns jag så väl från att jag flyttade till Stojby. Kallade den Coronaduken eftersom vissa av de där rundlarna ser ut som ett coronavirus.

Det serverades fylld fläskytterfilé med klyftpotatis. Som efterrätt bjöds det pannacotta, vackert uppstjälpt med karamell ovanpå.

När middagen var över hjälpte jag Fia med citronkrämen till tårtorna imorgon. Jag hoppas den blev bra för vi har inte provat just det receptet tidigare. Men är den bra så ska jag lägga det receptet på minnet för det var väldigt lätt.

Det blev kväll denna dag också och i skrivande stund är klockan 01:01. Det är sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag trots allt

 1. Znogge skriver:

  Vilket tråkigt och sorgligt besked att få så jag förstår att det påverkade dig.
  För övrigt blev det en bra dag med god mat och trevligt sällskap. Inte det sämsta i tider som dessa.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Det blev en bra dag trots allt. Men så sorgligt att lilla Fyran inte finns mer.

   Ha en bra söndag!
   Kram

 2. Pingback: Innehållsrik söndag | Kraka

 3. Pingback: Från morgon till kväll | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *