Utelördag

Vi skulle ses klockan 11:00. Jag passade på att gå upp redan klockan 06 för att hinna äta frukost, göra mig i ordning, packa matsäck och plugga dryga timmen.

Mer eller mindre prick 11 var jag på plats på parkeringen vid Görvälns slott. Det är ett mycket gammalt slott, från 1400-talet. Men den här gången hade vi siktet inställt på något ännu äldre.

Vi följde vägen utefter Mälaren. I alla fall till att börja med, för plötsligt var vi ute i oländig terräng och fick ta oss fram efter bästa förmåga tills vi hittade stigen igen.

Det var skönt ute, möjligen hade lite sol varit välkommet. Den gjorde sitt bästa men kvästes av moln ideligen.

Målet var Gåseborg, en borg från tidig järnålder, och den vackra utsikten från Gåsberget.

Hade det inte varit molnigt, och därför lite kyligt, hade jag kunnat sitta där länge. Men vi drack vår dryck, jag hade kaffe förstås, och åt våra mackor. Sedan var det dags att packa ihop.

                                             Bild B-M Bernhardson

Jag hade min allra minsta ryggsäck, en 9 liters, så det var lite trickigt att få ner allt. Men det gick.

Vi tog en lite enklare väg tillbaka och följde markeringarna för Upplandsleden. Det var inte helt optimalt att tränga sig fram bland ris och annat svårforcerat.

Till sist var vi tillbaka vid bilarna och sa hejdå. Jag bytte mina vandringskängor mot lite lättare. Gillar inte att köra bil med dem.

När jag kom hem la jag mig i badet och tvättade också håret. Därefter var det dags för en cirka 2 timmar lång tupplur. Sov helt ovaggad.

När jag gått upp fick pojkarna varsin tallrik mjukmat. Jag pluggade en stund och tog sedan fram räkor och tryffelaioli. Pojkarna fick några räkor var. De får inte så många för saltet är inte bra för deras njurar. Men det verkade nöjda trots allt. Även om de säkert skulle slurpat i sig mina också om de fått.

Tittade på ett avsnitt av Brottet, andra säsongen. Pluggade en stund till och sedan var det sovdags inför morgondagens äventyr.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Utelördag

 1. Micke skriver:

  Aldrig fel med en upptäcktsfärd av det slaget med kaffe och macka, superbt.
  Visst är det bäst om det är soligt vid sådana utflykter men man kan väl inte få allt antar jag.
  Tillönskar dig en fin Söndag.

  • Kraka skriver:

   Matsäck smakar alltid bra. Solen lyste med sin frånvaro, men man kan, som du säger, inte få allt.

   Ha en bra måndag!

 2. skogsnuvan skriver:

  Så härligt att kunna promenera på barmark och känns marken under fötterna. Det längtar jag efter nu när vi haft snö så länge och bara kan gå på landsvägen som också är hal och man får ha dubbar på skorna och åka spark. Det börjar bli ganska trist nu när man inte kan träffa folk och göra något kul.

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev även om vädret inte var det bästa!

  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Vilken härlig utflykt ni gjorde. Fina bilder också, men det ser lite grått och kallt ut. Här blev det faktiskt sol ett tag på eftermiddagen efter en regntung förmiddag.
  Brottet är det länge sedan jag såg, jag kanske skulle prova på den serien igen. Jag är lite hemlös just nu och testa ett avsnitt hit och ett avsnitt dit på de olika serierna på SVTPlay och Netflix.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var grått. Men vindstilla och ändå skönt att sitta där med matsäcken. Men det blev kallt efter en stund och skönt att börja gå igen.

   Brottet är helt okej, men det blir lite tjatigt med alla politiska diskussioner. Så typiskt danskt på något sätt.

   Kram

 5. Pingback: Vandring med sällskap | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *