Med sorg i hjärtat

Det var med sorg i hjärtat jag packade ihop på torsdagsmorgonen. Tanken var att jag skulle resa hem sent på kvällen. Nu blev det inte så, F avrådde mig från att köra upp till Stockholm i mörkret i det häftiga regnvädret. Det var översvämningar lite här och var. Vi kom överens om att jag trots allt skulle resa hem på fredagen. Annars hade jag tänkt att det skulle vara skönt att ha en ledig dag hemma innan jag påbörjade mitt kommande arbetssjok som är betydligt mer omfattande än jag känner mig bekväm med. Men för att vara ledig måste jag jobba in tid.

Fia och jag åkte in till stan efter en lite längre frukost. Hon ville tittta på glasögon och jag hade ett ärende på Lindex.

När vi kom hem gick vi in var och en till sig. Fia skulle vila middag och jag la mig ner och pluggade, lyssnade på en föreläsning. Fia ringde och sa att det var dags för middag och jag gick in till dem. O och barnen var också där. Det serverades pasta och köttfärssås.

Eftersom jag nu skulle stanna ännu en natt bestämde Fia och jag att vi skulle ta en promenad med Penny. Vi gick en runda ner mot sjön.

Det är verkligen vackert ute nu och det var svårt att föreställa sig att det var ett sådant oväder i Stockholm. Visst hade det regnat av och till i Småland också, men inte så där intensivt.

När vi kom hem satte vi oss vid TV:n och tittade på ett avsnitt av Solens mat. Fia fixade kaffe och vi frossade lite i den där tårtan från dagen innan.

Klockan var midnatt innan jag kom tillbaka till Tornet och hade fixat till min säng i sovbart skick igen. Jag var jättetrött och bestämde mig för att avstå från att sätta alarmet.

Hade svårt att sova, somnade visserligen snabbt men vaknade sedan och kände mig stressad. Jag är verkligen slutkörd och längtar enormt efter min 3 veckor långa sommarledighet. Men det är ett tag kvar till dess.

På fredagsmorgonen plockade jag ihop mina saker och åt frukost med Fia och U. Hjälpte Fia med att sätta upp gardiner och packade sedan in i bilen och åkte. Det var sol och fint. Även när jag kom hem till Stockholm.

Kissekattpojkarna blev jätteglada när jag kom hem. F och jag åkte ner till MacD och drack kaffe. Jag hade ätit på vägen, men F åt en burgare. Jag tog en glass till kaffet.

Tog ett skumbad med den nya doften Daisy när jag kom hem. Känner att jag tycker om den, doftar gott.

Nu är det sovdags, ska jobba 22½ timme i helgen. Och en massa timmar i veckan också förresten och nästa helg också. Blir trött bara av att tänka på det.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Med sorg i hjärtat

 1. Znogge skriver:

  Förstår att det var vemodigt at åka hem efter så trevliga dagar.
  Vilket mastodontpass som väntar i helgen och sedan mer i veckan. Jag förstår verkligen att du längtar efter semestern.

  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Vilka arbetspass du har!
  Du har haft det bra i Småland och där vart du länge, har jag förstått.
  Vilken tur du har sonen som hjälper dig med katterna när det behövs.
  Ha det så gott, kram!

 3. Ingrid skriver:

  Så tråkigt att dagarna i Stojby är över för den här gången. Hoppas att du hinne vila ut innan ditt nya arbetspass börjar.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *