Sommarledighet, aka semester – Dag 3

Hade väl inga egentliga planer för dagen och det var tur. Det var osannolikt varmt och jag måste erkänna att idag har jag inte gjort någon nytta alls.

Äta frukost vid bordet var omöjligt. Istället kröp jag ihop bakom hallonbuskarna.Det finns inte mycket skugga alls på tomten och den lilla som fanns försvann med det stora trädet.

Till min förvåning hade blommorna från igår rätat på sig. Speciellt hundkexen, som slokade redan efter en kvart, såg hur friska och starka ut som helst.

Jag har mängder av nyponrosor som blommar nu. Ska rensa ut lite av dem när blomningen är över.

Plötsligt fick jag se att termometern på väggen visade 48 grader. Man ska givetvis inte ha en termometer i solen, men den satt där när jag köpte huset och sedan har den fått vara  kvar. Den går bara till 50 grader och jag blev orolig att den skulle gå sönder. Skruvade ner den och sedan fick den ligga inomhus en stund. Lutade den sedan mot väggen på baksidan och kunde senare konstatera att det var 30 grader i skuggan. Men då var det molnigt och blåste lite. Det hade säkert varit minst 35 tidigare.

Bestämde med B-M att vi skulle äta lunch. Hon skulle inhandla sallader och bubbelvatten. När hon kom åkte vi till en parkeringsplats vid vägen och gick sedan ner till sjön. Det var många som badade på baksidan också. Annars brukar det inte vara så många som är på den sidan. Men vi hittade en egen plats, inte så badvänlig eftersom det var fullt med näckrosor. Men vi skulle ju inte bada.

Man ser över till Flatenbadet och där var det fullt. Förstår inte hur folk vågar trängas på det sättet.

Vi var väl vid sjön ett par timmar och packade sedan ihop. Jag blev skjutsad hem till stugan och gick sedan in och hämtade ut pojkarna. Lyssnade klart en bok och låg i solstolen.

Himlen var klarblå igen och det var varmt. Pratade med L i telefon om lite ditten och datten. Pojkarna ville in och jag följde med. Pratade i telefon med en sjuksköterskekollega som varit sjukskriven länge för utbrändhet. Hon är sjukskriven ett tag till och hoppas orka jobba efter sin semester. Vården kör verkligen slut på oss. Det är inte rimligt att man ska bli sjuk av jobbet. Känner hur många som helst som gått in i väggen och blivit långtidssjukskrivna. Pratade sedan med min vän röntgenläkaren en stund och passade på att byta om och gå till toaletterna.

Städade och gick sedan med sopor. Passade på att ta en närliggande turfzon. Insåg att klockan var 21:42 redan. Vart tar tiden vägen?

Tillbaka vid stugan vattnade jag mina plantor och täckte över skyddet på grönkålsplantorna. Sedan var det dags att gå in och göra kväll. Har inte bestämt ännu om jag ska sätta alarmet eller om det ska vara fri sovning imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 3

 1. skogsnuvan skriver:

  Här 11 grader och regn nu i flera dagar. Bara 15 grader i vattnet. Åska i förrgår kväll som slog ner här i byn men inte i huset som tur var. Det blev strömavbrott i flera timmar. Jag satt och kurade hos Broder B för jag har blivit åskrädd efter alla gånger åskan slagit sönder grejor i huset.

  • Kraka skriver:

   Men oj, har du så kallt. Att det inte kan vara mer lagom fördelat. Vi har haft alldeles för varmt med runt 30 grader i skuggan.

 2. Znogge skriver:

  Med tanke på att du har semester så känns det helt rätt att inte göra någon nytta alls. Dessutom så tycker jag att du hann med ett viktigt besök vid sjön 😀 En sådan stund ka inte underskattas.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Besöket vid sjön var absolut viktigt. Träffa vänner är också viktigt. SÅ en bra dag sammanfattningsvis.

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Nu gäller det verkligen att hålla sig i skuggan, för mitt i solgasset blir det alldeles för varmt. Det låter som om du haft en rätt behaglig söndag och att åka till vattnet är alltid ett bra val i värmen.
  Ha en fin måndagskväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *