Sommarledighet, aka semester – Dag 4

På det hela taget en bra måndag. Men alldeles för varmt. Orkade inte mer än börja med häcken, den behöver putsas på en hel del. Dessutom behöver jag frakta bort en massa till kvistkomposten. Kanske fem rundor med skottkärran. Men inte inte i värsta värmen!

Drack kaffe och åt några småbullar. Blev väl som en vanlig kanelbulle om man la ihop dem. Jag gillar de där små bullarna man köper i påse.

Efter att jag klippt häcken en första gång och krattat ihop kvistarna gick jag in och la mig. Trots att det var svalare idag än igår och förrgår var det sjukt varmt.

Tog in lite lupiner och satte på bordet. De är vackra tycker jag. Men de börjar gå i frö nu.

På kvällen lyssnade jag på en filosofipod om fri vilja. Sedan gick jag med mina sopor och förpackningar som skulle till återvinning. Sedan var det dags för dagens toalettstädning. Andra veckan börjar idag och på söndag har jag gjort min plikt för året.

När jag var tillbaka hemma vid stugan fick pojkarna gå ut och jag satte mig med en Weird weather. Har du inte provat den så tycker jag att du ska göra det. Ingår i Systembolagets alkoholfria sortiment. Den är tyvärr lika dyr som en starköl. Men så god!

Satt där en stund och lyssnade på fåglarna. Vi har så många olika fåglar i kolonin. Katterna bara älskar dessa fåglar som de spanar på. (Innan nu någon går i taket så vill jag bara påminna om att mina katter inte tar fåglar. De är i sele och fåglarna flyger fritt).

Men hur skönt det än är att sitta ute så gör myggen att det lockar att komma inomhus. Dessutom börjar det skymma lite. Klockan är alltid mer än man tror. Typ 22:30 nu.
Vissa säger att det ska bli åska och kraftigt regn imorgon. Det återstår att se. Men jag har planer för morgondagen och därför vankas inte fri sovning. Alarmet är satt på 5:30, men regnar det kan det hända att jag flyttar fram tiden lite.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sommarledighet, aka semester – Dag 4

 1. Znogge skriver:

  Jag förstår faktiskt inte varför man går i taket om en katt tar en fågel. Katt är faktiskt ett rovdjur så det är ett helt naturligt beteende. Sedan behöver en tamkatt inte det för födan men instinkten finns ändå delvis kvar.

  Det var tidig uppstigning minst sagt men har man planer så har man.

  Trevlig tisdag och kram!

  • Kraka skriver:

   Du anar inte hur många sm säger att jag inte borde ha katt eftersom de tar fåglar. Då jag säger att mina katter inte tar fåglar så är svaret: ”Det vet du inte”.
   Fast jo, det vet jag . De går aldrig löst och är bara ute under uppsikt.

   Det blev lite halvt med mina morgonplaner. Skulle gå med skottkärror innan värmen. Två hann jag med.
   Nu är jag nyduschad och ska åka på ett antal ärenden. Kanske kan jag ta några skottkärror imorgon igen. Det är för varmt!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det är inte lätt för en katt att begripa att den är en duktig kisse när den tar en mus, men en mördare om den tar en fågel. Våra katter var ju jägare och var lika stolta när de kom med en mus, en ekorre eller en fågel. Äta eller ätas…..
  Hoppas att du har en skön tisdag också!
  Nu ska jag gå och vara lite social igen, det är dags för veckans kubbspel.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, de har inte en chans att förstå. Mössen har inte samma tur som fåglarna eftersom möss inte flyger. Det händer att de kniper en mus.

   Ha så trevligt!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *