Onsdag, torsdag & fredag

Det har varit tre dagar i högt, alldeles för högt, tempo. Helgen kommer inte heller att bjuda på någon vila.

Onsdagen sov jag lite längre, men inte så där som jag skulle önskat. Efter morgonkaffet åkte jag in till stan för att ta en vaccinationsspruta. Den mot bältros.

På vägen till vaccinationsstället passade jag på att dricka kaffe och äta en varm macka.


Var inte helt påläst och hade dels missat att man ska ha två sprutor, med två månader mellanrum, och att varje spruta kostar 2400 kronor. Men eftersom jag absolut inte vill ha bältros och risken ökar med stigande ålder efter 50 år så fick det bli så.
Hon som gav mig den sa att jag kunde bli sjuk av den och att jag skulle boka in den när jag inte hade något viktigt att göra. Jag muttrade något tillbaka i stil med att jag alltid har något viktigt att göra. Det var lika bra att ta den meddetsamma.

Sedan gick jag snabbt till närmaste T-banestation och åkte till stugan. Byggrabbarna var inte där så jag kollade bara runt lite och åkte sedan hem. Jag var ju där mest för att hämta hem bilen som jag hade parkerat dagen innan.

Det börjar arta sig och kommer att bli riktigt snyggt. Men betydligt dyrare än vad jag trott. Det fanns så mycket elände att hitta under när man började öppna upp.

När jag kom hem lyckades jag vila någon timme eller en och en halv. Minns inte så noga. På kvällen åkte jag till Uppsala för en arbetsnatt.

Natten blev riktigt bra och på morgonen åt vi engelsk frukost tillsammans. Ja, inte alla samtidigt förstås. Våra patienter har alltid någon bredvid sig.

Äggröran var alldeles himmelskt god. Hon som lagat den hade haft i massor av grädde när hon gjorde den. Säkert inte så nyttig. Jag brukar göra min på antingen vatten eller mellanmjölk.

På vägen hem stannade jag till på Stora Coop och köpte lite saker. Bland annat en god kanellängd. Tänkte jag skulle åka och fika med byggarna på eftermiddagen. Men så blev det inte. Den fick följa med till jobbet nästa natt istället.

När jag äntligen kom hem sov jag till 17:30. Sedan var det dags att förbereda för att åka till jobbet i Huddinge.

Natten var okej. Det var massor av patienter när vi kom men det redde till sig under natten och vi kunde skicka de flesta till avdelningarna.

Ännu en gång shoppade jag på Stora Coop. Den här gången på den vid korsningen Ågestavägen – Huddingevägen. Sedan åkte jag till stugan och fikade med grabbarna. Tyvärr hittade jag ingen längd så det blev bullar och kanelkakor istället.

Sedan åkte jag till Biltema för att köpa bubbelplast och tejp samt några lådor. Sedan åkte jag hem till kattpojkarna och sov. Hann med hela fyra timmars sömn. J B Lund skickar betalningsanmodan gång på gång. Ska försöka betala igen lite av sömnskulden nästa vecka. Om jag hinner.

På kvällen åkte F och jag till det där förrådet jag ska lämna i månadsskiftet. Vi plastade in tavlor och sorterade lite. Han ska flytta det som är kvar imorgon. Utom några saker jag tänker ta hem nästa vecka i samband med att jag städar.

Kvällen avslutades med ett glas rött och några jordnötter. Sedan var det verkligen sovdags. Men det skulle ändå bli en ganska tidig morgon.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

4 svar på Onsdag, torsdag & fredag

 1. skogsnuvan skriver:

  Jag fattar inte hur du orkar med den intensiva arbetstakt du har.

 2. Ingrid skriver:

  Nu måste ju verkligen vara i behov att lite avkoppling. Jag håller med Skogsnuvan, jag fattar inte att du orkar. Hoppas att du får lite tid för sömn nästa vecka!
  Ha en så bra helg som möjligt!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Äggröra med grädde har jag aldrig provat, bara med mjölk här, det måste vi ju prova på här med.
  Man brukar väl oftast hitta något extra att göra när man börjar renovera, mera regel än undantag är min erfarenhet.
  Lycka till med allt där nu och hoppas de inte hittar något mer.

  Ha det bäst.

 4. Znogge skriver:

  Det är aldrig en lugn stund hos dig tycker jag 😉
  När man börjar att riva i ett hus så blir det gärna mer omfattande än vad men tror. Samtidigt så är det säkert en bra investering som du har nytta av i många år.

  Kram och god söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *