Hå hå ja ja, hå hå ja ja

Minns inte vad klockan var när jag somnade, lyssnade klart på en bok och somnade under tiden. Fick backa 30 minuter när jag vaknade. Sedan somnade jag om och vaknade 12:40. Då kände jag mig nästan lika trött som när jag lagt mig kvällen innan. Det är verkligen dags för ledighet.

Gjorde kaffe och efter en stund värmde jag riset från igår och åt med resterna av den sötsura såsen. Jodå, jag vet att man numera säger att man inte ska värma ris. Men det har jag gjort hela mitt vuxna liv och det har gått bra hittills.

Unnade mig att ta det lugnt. Har en tuff vecka framför mig och behöver all vila jag kan få. Men sedan, efter den här veckan, är jag ledig. Ska bli så skönt. Även om städning står på programmet. Storstädning.

Tog ett varmt skumbad. Uträttade lite ärenden på nätet och drack en kopp kaffe. Fixade nattlunchlåda och packade mina saker.

Styrelsemöte i studentkåren, jag och några till var med på zoom. Vi planerade bland annat den julfest vi ska ha i början av december. Jag, tillsammans med en styrelsekamrat, blev chefer för maten. Jag älskar ju att göra storkok och ser redan fram mot att göra köttbullar, Jansson och annat. Jag fick också en punkt på underhållnigslistan, ska läsa Rydbergs underbara dikt Tomten.

Nu är det dags att åka till jobbet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hå hå ja ja, hå hå ja ja

 1. znogge skriver:

  Så skönt att du kunde sova även om du var lika trött ändå. Förmodar att du hade varit ännu tröttare annars…
  Jag har också läst att man inte ska värma upp ris men vi har gjort det hur många gånger som helst utan problem. Är dock mån om att sätta in det i kylen snabbt.
  Härligt att ledigheten väntar runt hörnet!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag har aldrig tänkt på att det skulle kunna vara skadligt att värma ris och har gjort det hur många gånger som helst utan några negativa konsekvenser.
  Hoppas att du haft en lugn natt och sover gott nu!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *