Efterlängtad kväll som slarvades bort

Att vara ny på jobbet tar mycket energi även om man kan själva jobbet. Det är nya människor, nya lokaler och bara att hälsa på alla och lära sig hitta är utmattande.
Om första dagen kan då läsa här.

På måndagen ”gick jag bredvid” men på tisdagen var det dags att stå på egna ben. Jag fick samma patient som vi haft på måndagen och så blev det även onsdag och torsdag. Men på torsdagen hade jag två patienter. Dessutom var det hemskt trångt på salen när vi blev tvungna att lägga in ytterligare en patient på salen. Men det gick. Fast det blir trångt med tre patienter och nästan ingen plats alls mellan dem när alla apparater också ska få plats. Det var både respiratorer och en dialysapparat som slogs om det lilla utrymmet.

Efter tre kvällspass, 13-21:30, var det dags för ett dagpass. Eftersom det var helg, Trettondagen, var dagpasset till 15:30, annars är ett dagpass 6:45-16:00. Även vanliga helger, lördag & söndag, är passen tidsreducerade. Det beror på att man inte har matrast dessa dagar utan bara måltidsuppehåll. Det innebär att man äter om arbetet så tillåter och helst så snabbt som möjligt.

Klockan 15:30 var det alltså dags för mig att gå hem från jobbet. Ja tog vägen förbi Asecs, som köpcentrumet vid A6 heter. Jag ville kolla om Coop möjligen hade öppet. Att något annat skulle vara öppet hade jag inte en tanke på.

Det visade sig att man hade öppet i hela centrumet och det var ganska mycket folk. Jag tror inte jag ljuger o jag säger att jag var den enda personen som bar munskydd. Jag såg inte en endaste människa som hade munskydd. Det där med avstånd är inget folk håller utan man får själv se till att flytta på sig om man inte vill ha dem uppe i ansiktet.

På Cassels var det rea. Cassels är en av de affärer som, om ens någon annan affär, säljer kläder av märket Isolde. Jag är förtjust i det märket och gick in och kollade. Hottade en tröja som det var 70% på. Det betydde att den nu bara kostade 30% av sitt ursprungspris och jag betalade 120 kronor för en riktigt snygg tröja.

När jag betalat gick jag till Coop och köpte potatis, bananer, fikabröd och en förpackning med 12 små julmust som det var extrapris på. Sedan orkade jag inte mer för jag skulle gå till fots, i halkan, till vandrarhemmet. Får åka upp med bilen och göra lite inköp senare.

När jag kom hem gjorde jag kaffe och åt en macka och ett fyllt wienerbröd. Hade ambitionen att först bara vila med ljudbok och sedan plugga en stund. Men jag var så trött! La mig ner och somnade. Vaknade 23:35.

Gick upp, gjorde kaffe och åt det andra wienerbrödet av de två jag köpt. Satte mig och bloggade, skrev lite anteckningar i min dagbok och lyssnade på boken. Min lediga kväll var förbi, men jag är ledig hela dagen imorgon. Sedan jobbar jag 5 pass, lite blandat kväll och dag.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Efterlängtad kväll som slarvades bort

 1. Znogge skriver:

  Jag tycker inte att du slarvade bort kvällen precis. Du var trött och behövde sova så kanske utnyttjade du timmarna väldigt väl vilket i förlängningen gör att du är piggare i dag.

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Det har du säkert rätt i. Sömn är viktigt och är man trött behöver man sin sömn.

   Ha en fin fredag!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *