Fem en fredag v. 18: Just nu

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad stör dig?
 2. Vad är det som luktar gott?
 3. Vad behöver du tvätta?
 4. Hur länge har du varit vaken?
 5. Vad är planen för idag?

 

 1. Jag fryser lite. Trots att det är över 12 plusgrader ute är det bara 19 grader inne hos mig.
 2. Doften av kaffe och mandelkubb.
 3. Egentligen inget speciellt. Det är bottenskyla i tvättkorgen, men det är som det ska efter att jag tvättade förra veckan. Sen behöver jag tvätta min gröna kappa och alla mina täcken. Men det är inget akut utan kan göras under sommaren.
 4. Ungefär en halvtimme.
 5. Har planerat för en städ- och sorteringsweekend. Förhoppningsvis hinner jag göra något annat också i helgen. Men än så länge är det morgonkaffe som gäller. Men jag tänker låta så lite som möjligt störa mitt städprojekt.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

17 svar på Fem en fredag v. 18: Just nu

 1. Vindarna kan vara kalla, varm jacka är skönt, mössa på morgon…

  • Kraka skriver:

   Det är väldigt kallt på morgnar och kvällar. Men sen tar det sig. ag hade 20 grader ute mitt på dagen.

 2. Znogge skriver:

  Jag hoppas faktiskt att din helg inte bara kommer att fyllas av punkt 5. Även om det är skönt att få gjort vissa saker så behöver man vara kravlöst ledig också.

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

 3. Violen skriver:

  Städprojekt skulle jag också behöva komma igång med! Gör lite då och då men det tar lång tid. Morgonkaffet är viktigt, en förutsättning för en bra dag.
  Trevlig städhelg!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Känner att jag verkligen behöver göra ett större projekt och inte bara plocka lite här och där.

 4. Ingrid skriver:

  Här har man dragit ner på värmenoch det har varit lite kyligt inomhus. Någon morgon har jag också bara haft 19 grader och det är jag inte nöjd med. Häromkvällen satt jag med två ylletröjor och en filt om mig för att inte frysa.
  Lycka till med ditt städprojekt!
  Kram, Ingrid

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag tycker att jag håller på att om inte städa så sortera hela tiden. jag försöker göra mig av med sådant vi inte använder alls längre. men om solen skiner går jag ut och sätter mig att läsa på altanen. viktigt att ta vara på solen och ljuset, tycker jag. men det är ganska kyligt i vinden så jag sveper in mig

  • Kraka skriver:

   Men så är det ju. Man plockar och småstädar hela tiden. Tänkte att ett större städprojekt skulle ge lite mer bestående resultat.

 6. it_is/Anette skriver:

  Ohhh mandelkubb, nu blev jag sugen. Det är ju så otroligt gott. Hade en jag träffade som älskade just mandelkubb o då jag själv också gillar dom så var jag påväg att prova baka dom själv – kom aldrig så långt, det tog slut innan 🙂 Men undrar lite om jag ska prova o se om jag lyckas baka dom 🙂 Ha en fin helg

  • Kraka skriver:

   Mandelkubb är en favorit. Min mamma brukade baka mandelkubb och jag har bakat dem lite då och då. Men de jag ätit på senare tid har varit köpta. Tiden räcker liksom aldrig riktigt…

   Ha en fin helg du också!

 7. Birgitta skriver:

  Det låter som du är rätt nöjd med tillvaron. Trist att du har det så kallt inomhus. Det blir ju ganska otrivsamt då.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag är faktiskt nöjd med tillvaron. Att det är kallt är irriterande, men jag värmer med värmefläkt när det blir för besvärligt.

 8. Kina skriver:

  När man bestämt sig för att ta itu med saker, så går det i allmänhet ganska fort. Och efteråt känner man sig så himla nöjd! Ha det gott!

 9. Pingback: Fem en fredag v. 19: Trevlig - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *