Sista lasset, sista dagen och sista orken

Fri sovning, lyckades sova sammanlagt mer än tio timmar. Vi åt sedan frukost ute. Jag var så trött att jag knappt fick upp ögonen. Men kämpade på.

Vi sågade de sista brädbitarna och lastade in i L:s bil och åkte till ”tippen”. Det var rätt lugnt där just när vi kom dit.

När vi kom tillbaka duschade vi och bytte kläder. Sedan åkte vi till Nacka Forum för lite shopping. Men vi började med att äta lunch.

Indian Garden, ett väldigt trevligt ställe. Vi kom dit mitt emellan lunch och middag så vi var de enda gästerna just då.

Alu Gobi Banana Kashmiri
Potatis, blomkål och banan i en mustig gryta med kockens egen kryddblandning. Tillagas i en krämig sås med mandel, tomat och cashewnötter. Toppas med skivade bananbitar och nötter. En nordindisk rätt som föll oss båda i smaken. L är vegetarian, men jag valde samma eftersom det lät så gott.

Vi delade ett Nan-bröd också. Tänker alltid att jag ska prova att baka nanbröd hemma någon gång. Men det är ju alltid så mycket jag vill hinna.

Efter maten gick vi först till Stadium där jag sprang på en väska lämplig att ha mina badsaker i. När jag simmar i badhus alltså. Jag badar inte ute som ni vet. Utom i bassäng då förstås.

Sedan gick vi runt i olika affärer. Jag köpte några böcker på Akademibokhandeln, en klänning på Indiska, en kjol på Kapp Ahl och några andra småsaker.

Det tar verkligen på krafterna att gå runt i olika affärer och vi pustade ut med varsin cappuccino.

Jag tycker mycket om Nacka Forum, men har aldrig orkat ta mig igenom hela centrumet. Det gjorde vi inte den här gången heller. Undrar om jag någonsin kommer att göra det.

När vi var tillbaka i stugan bytte vi om till lediga kläder, för min del pyjamas. Sedan satte vi oss inomhus, eftersom det var kyligt efter regnet, och drack lite vin, åt kex med ramslökost och pratade en stund. Men det blev en tidig kväll eftersom vi båda var trötta och behövde egentid.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sista lasset, sista dagen och sista orken

 1. znogge skriver:

  Vilken bra och effektiv dag. Maten lät verkligen god och helt i min smak. Indiskt brukar smaka väldigt bra men alla ställen är inte toppen. Så skönt att få sova så pass länge.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, vi har haft tre bra och effektiva dagar. Tråkigt nog åker L hem imorgon. Men jag får trösta mig mig med att jag ska på en fest på kvällen.
   Den indiska restaurangen kan jag verkligen rekommendera. Så god mat och trevlig miljö.
   Önskar dig detsamma!
   Kram

 2. Rosamund skriver:

  🥰🥰🥰

 3. Ingrid skriver:

  Så skönt att det är röjt och klart vid stugan nu. Då kan du lugnt får njuta av sommaren.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *