Ledig måndag i Huskvarna

Började min måndag på jobbet, lämnade rapport, åkte ”hem” till Huskvarna och åt frukost och bäddade ner mig för några timmar sömn.

Sov fram till 15-tiden då jag gick upp. Sedan tillbringade jag en längre stund i telefon. Först ett kort samtal till Världens resor och sedan ett längre till Trygg Hansa.

Nu var det ju inte så att mitt ärende var varken långt eller komplicerat. Men först hade jag problem med robbotkvinnan som inte förstod vad jag ville ha svar på och flera gånger kopplade bort mitt samtal efter att ha sagt det kan du lösa själv på nätet. Men det kunde jag inte. Jag ville att de specifikt skulle kolla en sak som jag inte kunde utläsa ”på nätet”.
Jag funderar på hur många, speciellt äldre, som får en hjärtinfarkt när de tvingas prata med en robot som inte förstår annat än standardproblem. Det är så frustrerande att få idiotsvar på allt man försöker säga.
När hon slutligen fick klart för sig, vid mitt fjärde samtal, att jag behövde prata med en kundhandläggare var det ett 80-tal före mig i kön. Jag fick vänta i nästa en timme innan jag blev framkopplad. Sedan tog det mindre än 5 minuter att få svar på frågan.

Gjorde mig i ordning, klädde mig och åkte iväg. Jag hade några olika mål för utflykten.

Började med att åka och titta på ett vandrarhem där jag planerar att bo under hösten. Det är flera saker som gör att jag vill byta. Det är absolut inget dåligt med Huskvarna! Men jag är lite trött på att det är kommunal gatuparkering som gäller. Jag fick en tämligen stor faktura från Parkster för månaden jag bodde här i våras. Dessutom har jag förhandlat mig till ett billigare pris på ”nya stället”.

Jag hade enorm tur och blev visad runt och fick se ett rum. Dessutom går Smålandsleden precis bredvid. Ska maila och säga att jag vill bo där under hösten.

Sedan åkte jag till Asecs. Tanken var att gå in och byta en nyckel som jag fått fel. Men av någon okänd anledning gick jag in på IKEA. Såg inte att jag var i deras entré förrän jag redan var inne. Först tänkte jag att jag skulle gå ut igen, men sedan bestämde jag mig för att dricka kaffe och äta lite.

Två pizza slice, en mjukglass och kaffe. Blev förvånansvärt mätt och insåg att någon mer mat skulle inte behövas idag.

Till sist kom jag dit jag skulle. Bytte vattennyckeln hos Classe. Helt problemfritt. Köpte några saker och gick vidare till Systembolaget för att köpa lite vin. Köpte ost hos Bengtsons ost också. Sedan blev det en tur in på Cassels. Hittade två blusar att ha till mina vadlånga byxor jag köpte i våras. Hann med att köpa en present också i en annan affär. Sedan hämtade jag bilen och åkte tillbaka till Huskvarna.

Dukade upp för en mysig hemmakväll på rummet. Osten heter Mont Vully, kilopris 490 kronor, men en liten bit kan man alltid unna sig.

Trots att jag hade flera studieböcker med mig valde jag att ha en ledig kväll. Lyssnade på en skönlitterär bok medan jag drack ett glas vin och åt av osten och små miniknäcke. Klockan var mycket redan när jag kom tillbaka efter min kortutflykt och tiden har en förmåga att rinna iväg.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ledig måndag i Huskvarna

 1. Znogge skriver:

  Ja, nog kan man få ett mindre sammanbrott när man bara kommer fram till en robot. Allt går faktiskt inte att läsa via nätet så nog borde det vara enklare att komma fram till en vanlig människa. Förr fungerade det bättre men numera blir det bara svårare och svårare.
  Hoppas ditt nya boende blir bra.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Robotkvinnor i telefon ogillas storligen! Tänk så du fick hålla på för att få svar på din fråga som sedan klarades av på fem minuter.
  Hoppas att du kommer att trivas på det nya vandrarhemmet.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *