Kviberg & Göteborg – Dag 1

Vi hade fri sovning, jag vaknade 10:41, och sedan tog vi det lugnt länge. Faktisk så länge att det var dags att åka in till stan.

Eftersom det fanns två sängar hade vi varsin underslaf. Annars är det mitt ”jobb” att sova överst när F och jag reser.

Vi hade ingen frukost med oss, men snabbkaffe. F hittade en kiosk och köpte oss varsin kexchoklad. Det var perfekt till kaffet.

Jag skrev mitt blogginlägg om igår och surfade runt lite på bloggar och nyhetssajter. F jobbade och hade en del kundkontakter i telefon. Sedan gick vi och duschade och klockan var runt 15 när vi gav oss av in mot centrala Göteborg.

Det var jättenära till spårvagnen, jag trodde vi skulle behöva gå längre när jag tittade på kartan. Vi kom däremot inte med första spårvagnen eftersom F behövde ladda ner appen för biljetter. Jag hade den ju redan sedan senast jag var i Göteborg.

Vi klev av vid Brunnsparken och promenerade sedan för att hitta något att äta. Vi hade bara ätit en kexchoklad till frukost och lunch hade vi missat helt. Vi var med andra ord hungriga.

Det var väldigt fullsatt på uteserveringarna, men vi hittade en plats i solen till sist. De erbjöd Rammstein-burgare med pommes. Ett par öl till det och måltiden var fulländad.

Riktigt gott var det och  precis lagom mycket. Jag lämnade överdelen av brödet för att jag inte orkade äta upp. När man inte behöver ”slicka tallriken” är det lagom stora portioner.

Efter maten gick vi runt lite och jag var inne på Naturkompaniet. Köpte en T-shirt med en kaffepanna och texten ”I utkanten av internet”.

Vi började sedan gå mot Ullevi och hamnade på en restaurang där F drack en öl och jag en Aperol spritz.

Det var insläpp från 17:30. Men har man varit på stora konserter vet man att då är det många timmar kvar tills konserten börjar.

Jag fick köa länge för att köpa en T-shirt. Jag ville ha den med alla turnédatumen på ryggen. Tror jag stod i kön 45 minuter innan det var min tur att köpa.

Medan jag stod i kön fick F ett mess med bild. Det var J som kommit hem till honom för att ge mina katter mat. Han har själv katter och är noggrann.

Pojkarna åt sin middag lugnt och städat i varsin skål. Annars brukar de alltid få för sig att det är något godare i den andra skålen och så byter de. Gång på gång och det är ett himla springande mellan skålarna.

Så gick vi in till sist. Förbandet som var en duo, Duo Abèlard, hade inte börjat sin spelning ännu. Minns inte när de började, men kanske någon gång mellan 19 och 19:30. De var helt fantastiska. Dem måste jag lyssna mer på.

Scenen var uppbyggd som ett industriområde. Spektakulärt när det brann i de höga ställningarna.

Strax efter 21, tror klockan var nästan 10 över, drog Rammstein igång med en smäll och mängder av rök.

Konserten, eller showen är väl en mer korrekt benämning, höll på i 2½ timme. Det var musik, ljusshow, eld och fyrverkerier. Mitt i showen satte sig bandmedlemmarna i ett par gummibåtar och gled genom publiken och upp på mittenplattan där de sedan framförde en eller ett par låtar innan de gled tillbaka över publikhavet med hjälp av publikens händer.

Läste i Expressen att det var väldigt lite folk på konserten, bara cirka 43 567 personer. Men de kommande två konserterna kommer att vara betydligt mer välbesökta. Torsdagens konsert var en extrakonsert eftersom de två andra blivit utsålda.


Efter konserten gick vi ut. Det tog sin tid att komma ut ur arenan med så mycket folk. Vi var båda trötta och orkade inte gå ut efteråt utan letade rätt på en spårvagn nere vid Korsvägen och åkte hem till Kviberg.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kviberg & Göteborg – Dag 1

 1. znogge skriver:

  Vilken härlig och bra dag det blev men jag förstår att ni var ganska så trötta när ni kom hem. Nu är många konserter väldigt showbetonade och det brukar vara väldigt häftiga inslag. Det var lång tid att köa för tröjan men det gav ju utdelning. Skönt att veta att katterna har det gott hemma.

  Önskar en fin fredag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det blev verkligen en riktigt bra dag. Men vi var båda väldigt trötta när vi kom hem. Jag somnade ganska snabbt. Eller väldigt snabbt egentligen, men jag drack lite kaffe innan jag la mig.

   Ja, att katterna har det bra har stor prioritet. Är noga med att kattvakterna är pålitliga och kattvana.

   Ha en fin fredag du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som om ni haft en riktigt bra dag och konserten verkar ju toppen. Något liknande har jag aldrig upplevt. Man jag förstår att ni var trötta när dagen var slut.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vi hade en riktigt bra dag, men vi var trötta när vi kom hem till vandrarhemmet. Jag har varit på ett antal liveuppträdanden av olika artister. Rammstein är speciella med sina shower. Det var tredje gången jag såg dem live.

   Ha en finn fredag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *