Fjärde mellandagen

Somnade tidigt efter gårdagen och vaknade, efter 8½ timme, strax före klockan 6:00. Gick upp och gjorde kaffe och satte mig sedan för att plugga. Då upptäckte jag att min dator, utan att jag bett om det, installerat windows 11. Inget såg ut som det brukar och det  var verkligen inte vad jag hade tid med att orientera mig i. Visst, den (eller microsoft är det väl) har tjatat varje dag om att jag ska uppdatera och jag har idogt svarat ”senare”. Men nu passade de på när jag inte använde datorn på många timmar. Suck! Dubbelsuck! Trippelsuck!

Hur som helst vande jag mig efter ett tag. Det är inte så stor skillnad, bara att allt ligger någon annanstans. Jag hoppas den inte får några nya idéer senare.

Klockan 11:00 hade jag tvättstugan och hann med 6 maskiner under min tvättid. Jag har mer att tvätta, men ingen som är akut. Det får jag ta när jag flyttat hem. Om jag nu får göra det. Kunderna (sjukhusen) är inte intresserade av mig eftersom jag vill jobba max 10 pass i månaden. Man vill ha någon på heltid 3-skift och med kontraktsskrivning att jobba hela sommaren. Det vägrar jag göra! Man stänger hellre vårdplatser än tummar på det. Slavkontrakt! Nej tack!

För att komplicera tillvaron så lyckades jag bryta av en adapterkontakt. En som jag absolut behöver. Så det var bara att sätta sig i bilen och åka till Kista centrum.

När jag skulle åka hemifrån hände något både obehagligt och irriterande i garaget. En av de som jobbar i förvaltningen hade parkerat nära min burgrind. Men det var gott om plats, det var nog cirka 20 centimeter vid sidan om. Dessutom hade jag utrymme för att backa rakt bak och då blev det säkert en halvmeter mellan bilarna.
Han som parkerat kom fram och frågade om jag skulle kunna ta mig ut och det sa jag att det inte var problem med.
Sedan satte jag mig i bilen. Eftersom F haft den så behövde jag ställa om både sätet och alla speglar så det tog ett tag för mig innan jag var klar att åka.
Då står den där karln mellan förvaltningens bil och min och skriker något. Jag backar en bit och vevar ner rutan för att höra vad han gapar om. Jag är hundra procent säker på att jag inte kommer att köra på bilen, men han har ju ställt sig så han står i vägen för mig.
När jag vevat ner rutan säger han i aggressiv ton att jag måste ha rutan nervevad så jag hör vad han säger.
Jag säger varför då? Varför ska jag höra vad du säger?
Han säger att han ska hjälpa mig backa bilen. Den ska alltså bara backas alldeles rakt bakåt.
Då blir jag faktiskt arg. På riktigt. Säger till honom att jag har speglar på bilen (glömmer att nämna backkameran) och säger att jag haft körkort sedan 1973 (råkar säga fel, det är 1974) och att jag är fullt kapabel att backa en bil rakt bakåt.
Han fortsätter påstå att han bara vill ”hjälpa till”. Då har jag fått nog och det bara exploderar för mig. Jag säger till honom att bara för att han kör bil med kuken så betyder det inte att kvinnor saknar hjärna och inte kan hantera en bil.
Den här sortens män borde ju vara märkta med varningstriangel! Han attackerade mig med sin ”hjälp” helt oombedd och dessutom med något som han borde kunnat förstå skulle uppfattas som en ren kränkning. Jösses vilka dårar det finns!
Det är faktiskt obehagligt att vara ensam i garaget när sånt händer. Det måste ju varit något fel på honom.

Jag började med att fråga hos Classe, men de hänvisade till Kjell & Company. Där hade man och jag kunde nöjd, men betydligt fattigare, gå därifrån. Nåja, jag tror det var 129 kronor den kostade så jag överlever nog. Men ändå så onödigt.

Passade på att ta en fika innan jag åkte hem. Hittade dessutom en snygg skjorta på rea hos Dressman åt F. Jag hade precis det beloppet som bonus också så den kostade ”gratis”. Lämnade den till F innan jag gick in till mig.

När jag kom in hade jag en god bit av eftermiddagen kvar och hela kvällen. Så skönt!

Började med att titta på ett avsnitt Tyst vittne. Sedan blev det På spåret och ytterligare ett par avsnitt. Imorgon får jag ta nya tag…

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fjärde mellandagen

 1. znogge skriver:

  Heja dig säger jag bara! Sådana parkeringsexperter hade gjort mig galen!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det var precis det jag blev. Jag blev skogstokig på honom. Förstår inte hur han ens kom på idén att jag inte skulle klara att backa rakt ut utan hjälp. Jag skulle ju ut och köra i trafiken sedan.

   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Usch och fy för såna upplevelser! Förstår din ilska och mycket bra rutet tycker jag! Heja dig!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var verkligen ingen trevlig upplevelse. Han började med att fråga om han stod i vägen för mig. Det gjorde han inte. Jag skulle bara ut ur min bur och alltså backa rakt bakåt. Vad som sedan tog åt honom kan man ju undra över. Just då blev jag bara arg, men så här i efterskott så blir jag rädd. Han kunde ju faktiskt tagit sig till med vad som helst. I somras var det en karl som tog stryptag på mig, på gården där jag bor, för att jag inte (till fots) flyttade på mig snabbt nog. Det finns alldeles för många kvinnohatande män som går löst ute i samhället.

 3. Micke skriver:

  Jösses vilken gubbe, de flesta kvinnor jag känner kör bättre än män, framförallt bättre än mig.
  Förstår att du blev förbannad.
  Finns en del män därute som inte har rätt kvinnosyn, tyvärr speglar det sig i deras barn, jobbar ju på skola så jag vet.

  Ha nu en fin nyårsafton Kraka.

  • Kraka skriver:

   Han var bara för mycket. Påstridig och envis att han skulle ”hjälpa mig”. Suck!

   Ha en fin nyårsafton och ett Gott nytt år! Hälsa din fru och gratta på födelsedagen också.

 4. Ingrid skriver:

  En del kan verkligen konsten att reta upp en kvinna!
  Jag önskar dig ett trevligt slut på 2022 och ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, han var så envis och påstridig att jag till sist tappade humöret.

   Ha en riktigt trevlig nyårsafton och ett gott nytt år!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *