Torsdag, ännu en dag i två akter

Morgonen var som de flesta morgnar. Kaffe, frukost och diverse pyssel. Sedan var det dags att ta tag i dagen.

Första akten

Tog T-banan in till stan för att äta lunch med Å. Vi skulle ses 13:30 vid Pyttirian. Jag var inne i stan i god tid och hann lite annat före.

Jag hade egentligen tänkt mig något helt annat. Men just den menyn skulle inte börja förrän en halvtimme senare, Så det fick bli en vildskavsgryta istället. Den var god, men lite för lite kött och alldeles för mycket blad. Det röda vinet var överraskande gott.

Ostkaka med hjortron och grädde. Svart kaffe till. Hjortronen låg under ostkakan vilket var överraskande, men gott.

Å hade saker att göra och passa så när vi ätit klart var det dags att säg hej då och ge oss av åt varsitt håll.

Mellanakt

Jag hade först tänkt gå runt på stan och kolla på diverse. Men bestämde mig sedan för att ta T-banan till Sankt Eriksplan och passa på att köpa de saker jag planerat på Smarta saker. Hade tänkt hinna det i måndags, men då orkade jag ju bara en halv dag.

Det blev ett kort besök i affären och jag plockade till mig de saker jag skulle ha och betalade. Åkte sedan hem. Hemma hann jag till och med att vila en stund. Sov inte, men låg en stund och lyssnade på bok.

Andra akten

Åkte tillbaka in till stan för att lyssna på presentationen av den Katolska studiebibeln som nyligen kommit ut. Den jag köpte i måndags och påstod väga 2 x 6 kilo, jag hade hört fel.  Eftersom jag var trött och tyckte den var tung så köpte jag rakt av att den vägde så. Men nej! Den väger 2,6 kilo. Men det är också tungt för en bok. 🙂

Som alltid i katolska sammanhang så bjuds det på vin och tilltugg. Jag hällde upp ett glas och plockade till mig lite chips och satte mig sedan och väntade på att det skulle börja.

Medverkande var kardinal Anders Arborelius, Tord Fornberg, docent och huvudredaktör, Emanuel Sennerstrand, bibellärare och författare till kommenterarna, Gösta Hallonsten, professor och textgranskare, samt Anna Minara Ciardi, teologie doktor och förlagschef på Veritas.

De presenterade sin del av arbetet med bibeln, ett arbete som pågått sedan 2015, och hur de gått till väga. Det var oerhört intressant. Man har inte gjort någon egen bibelöversättning utan använt sig av Bibel 2000. Däremot har man gjort noter ur ett katolskt perspektiv. Det har aldrig tidigare givits ut en sådan bibel på svenska.

Jag äkte sedan hem och gjorde kväll.Var precis lagom trött efter en innehållsrik dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Torsdag, ännu en dag i två akter

  1. Ingrid skriver:

    Det låter som en väldigt trevlig och omväxlande torsdag!
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *