Gick i baklås

Vaknade i absolut lagom tid efter fri sovning. Drack kaffe men kände att jag behövde en timme till. Det var kallt, som vanligt, och när jag skulle gå upp fungerade varken armar eller ben. Jag var genomfrusen och kunde med nöd och näppe resa mig.

Satte på värmefläkten och tog sedan ett hett bad. Mådde bättre efteråt, men kände verkligen inte för att ha tvättstugan så jag avbokade och bokade en ny tid imorgon eftermiddag istället.

Åt en andra frukost, var egentligen lunchdags men det var absolut en andra frukost. Två rostade med marmelad.

La mig på schäslongen och såg I vår herres hage som jag missat den här veckan. Sedan gjorde jag mer kaffe och lyssnade på ljudbok. Behövde verkligen pausa lite. Så där rent allmänt alltså.

Äntligen kom mitt nya bankkort, bara 1½ vecka försenat, och jag kunde uppdatera några betalningar. Passade sedan på att svara på några mail och drack mitt kaffe som nu var ganska avsvalnat. På gränsen till kallt.

Pluggade en halvtimme innan jag klädde mig för kvällens begivenhet. Katolskt forum i St Eugenia med rubriken Den ortodoxa tron i krigets Ukraina.

Åkte T-banan in till stan och hann prata lite med R, studentkårens ordförande som jobbar på Katolska bokhandeln, innan de stängde för dagen.

Jag hade tid till övers och gick bort till MAX som ligger borta på hörnet och köpte en kaffe och en liten burgare.


När jag fikat klart gick jag iväg till katolska kyrkan och inväntade att föredraget skulle börja.

Det var Per-Arne Bodin som reflekterade runt ortodoxa kyrkan i Ukraina och hur den tagit avstånd från den ryska ortodoxa kyrkan, något som skett rätt sent. P-A Bodin är expert i ämnet och har skrivit en rad böcker.
Han var en underhållande och kunnig föreläsare och vi fick bland annat se ett litet avsnitt ur en TV-serie där Volodymyr Zelenskyj spelade president. Numera är han president på riktigt. Vi fick också se bilder från så sent som igår med USA:s president Biden, president Zelenskyj och någon ortodox biskop som jag inte minns namnet på. För trots att Ukraina är en sekulärt styrt samhälle så har kyrkan en ständigt närvarande roll.

Efteråt skyndade jag ut eftersom F skulle hämta mig. Han stod utanför kyrkan och jag blev ordentligt utskälld när jag skulle kliva in i bilen. Men jag skällde tillbaka och fräste åt Snufflan att det är min bil.

Sedan åkte vi till K eftersom min T-shirt som jag bett honom beställa hade kommit. Jag tycker det blir så besvärligt när saker kommer när jag inte är hemma. Han har liksom inget annat för sig än att ta emot paket.


På vägen hem stannade vi till vid Cirkel K för att jag hade en bok i Instabox. F gick in och hämtade den så jag slapp krångla mig ut.

När jag kom hem gjorde jag en kopp kaffe och en varm macka. Kände att jag nog ätit lite i minsta laget under dagen. Sedan la jag mig och lyssnade på ljudbok en stund innan jag somnade.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Gick i baklås

 1. Ingrid skriver:

  Många koppar kaffe blir det för dig en dag som denna och just ingen mat verkar det som (om nu allt är redovisat i inlägget).
  Vilken fin katt-T-shirt du köpt. Riktigt snygg!
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, allt är redovisat. Vissa dagar blir det nästan bara kaffe och några mackor. Däremot när jag jobbar natt äter jag alltid lagad mat. Helst vill jag äta min nattlunch vid 2-tiden.
   Ja, jag föll direkt för den när K skickade ett whatsup-mess med en länk. Schrödingers katt är ju en filosofisk klassiker där man ställer sig frågan om katten är både död och levande samtidigt. Det är ett matematiskt problem, relaterat till bland annat kvantfysikens lagar. Att katten sitter i lådan och räknar på en hämnd är verkligen en fyndig tanke.

   Idag har jag just ätit två ostmackor och druckit kaffe som frukost. Funderar på att ta T-banan in till Fridhemsplan och dricka kaffe och äta en semla som lunch och ikväll är det månadspub i föreningen och för en gångs skull är jag ledig och har inget annat inbokat. Det ska serveras fläskfilé och vin/öl. Med tanke på att så många är muslimer här i föreningen så är det nästan lite ironiskt och skrattretande att man serverar fläsk och alkohol. Är lite nyfiken på vilka som kommer att gå dit. Man betalar självkostnadspris för mat och dryck.

   Ha en fin fredag!
   Kram

   • Ingrid skriver:

    Det är verkligen okänsligt att servera fläskkött till muslimer. Jag har en svåger som är muslim och jag skulle aldrig komma på tanken att bjuda på griskött vare sig det är i form av korv, färs eller rent kött. Det är som om vi skulle bli bjudna på hund ungefär.
    Alkohol är däremot tackar min svåger inte nej till. Jag tror att de dricker ett glas vin till maten varje dag faktiskt.
    Ha det så gott!
    Kram

 2. znogge skriver:

  Ännu en bra och ledig dag även om du i och för sig hade fullt upp.
  Det var ett märkligt menyval måste jag säga. Undrar hur någon tänkte där…
  Fläskkött är ett stort nej men jag vet en del muslimer som tummar på det med alkoholen…

  En T-shirt som gjord för dig 😀

  Önskar en fin fredag nu!

  • Kraka skriver:

   Man har något slags system med ”gästkock”, tror man kan anmäla intresse. Det är flera år sedan jag var på en pubkväll så jag vet ju inte om det finns något alternativ till fläskfilé med kantarellsås. Men det borde ju annonserats i så fall. Gissar att de som inte äter fläsk inte går dit. Det är (eller var på den tiden jag gick dit ibland) ganska få personer r/t hur många lägenheter det är i föreningen (548 st). Tänker väl gå dit ikväll tror jag, dels för att jag är nyfiken på hur det är numera och dels för att just fläskfilé är en favorit.

   Ja, den T-shirten passar mig perfekt.

   Ha en fin fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *