Måndag igen, det var det väl nyss

Tiden går så extremt fort. Tycker inte jag hinner något alls. En sak som gjorde mig glad var att jag rört ihop det och att den skoldag jag trodde jag skulle ha imorgon, tisdag, bara är en timme på zoom. Däremot har jag en skoldag på torsdag. Men en dag istället för två är rätt skönt faktiskt.

Hade fri sovning, men blev väckt när jag sov som bäst. F hade försovit sig och behövde låna bilen akut. Om jag inte skulle ha den. Det skulle jag inte. Jag kör inte speciellt mycket när jag är hemmahemma, försöker hålla ner kostnaderna. Nej, jag hycklar inte och säger att det är för miljöns skull. När man ser alla dessa långtradare som kör genom Sverige varje dag så ger i alla fall jag upp.  Min lilla bil gör varken till eller från. Det behövs ett stort omtag vad gäller transporter. Rusta upp järnvägen! Bygg ut järnvägen!

Hur som helst så hade jag sovit 9 timmar och 8 minuter så det var helt okej. Jag gick upp och gjorde kaffe. När jag vaknat till åt jag två knäckemackor med ost.

Sedan gällde det att inte bli fångad av dagen. Jag behövde städa, plugga och försöka röra på mig. Att jag skriver försöka beror på att det är så extremhalt ute, vissa förorter har gud, eller kommunen, glömt när det gäller halkbekämpning. Bor man i en av dessa utpekade förorter så blir man ständigt påmind om att man är lågt rankad som människa. I mina mörka stunder föreställer jag mig hur de som bestämmer sitter runt konferensbordet och säger: ”Det gör inget om socialfallen halkar och bryter benen”. Klart de inte gör. Men det känns ofta så när man ser nedrustningen av i stort sett allt.

Pluggade och städade omväxlande. Mest pluggade. Lagade mat gjorde jag också, lite storkok.

Min vän röntgenläkaren ringde och vi plockade fram våra almanackor. Till sist kunde vi enas om en dag att ses. Vi pratade om ditten och datten en stund.

Pluggade en stund till, fixade med min matlagning och gick sedan upp till F. Han skulle bjuda på kaffe och jag hade med mig de två citronfromagerna som blev över i fredags.
Jag fick även låna lite hyllplats i hans frys för några matlådor.

Vi gick en promenad med Snufflan. Det har snöat hela dagen och snöar nu igen. Det är osannolikt mycket snö ute och det är riktigt svårt att ta sig fram. I alla fall om man är rädd att halka.

Snart är det sovdags och jag ska chilla en stund innan jag släcker lampan. Det är en dag imorgon också.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag igen, det var det väl nyss

 1. znogge skriver:

  Tiden går verkligen fort ja. Helgerna bara springer förbi tycker även jag som är lös och ledig.
  Här har det också snöat men det har varit så pass milt att snön inte lagt sig vilket jag tackar för.

  Önskar en god kväll eller god natt!

  Kram

 2. Lisbeth Lindkvist skriver:

  Måndagar är sköna😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *