Hemmahemma rätt och slätt

Efter en rejäl sömn på 9½ timme var det dags att gå upp och fånga in dagen innan jag själv blev fångad. Det är så lätt att det är morgon och sedan, så fort jag vänder ryggen till är det plötsligt kväll.

Alltså. Först kaffe och något att tugga på. Lite läsning, och kommenterande, på bloggar och en koll på nyheterna. Som i stort sett var lika bedrövliga som vanligt. Inflation torde vara möjligt som första ord de små lär sig.

Efter första koppen blev det dags att läsa. Om kausalitet. Måste erkänna att jag var lite väl trött för läsandet igår och och gav upp väldigt snabbt.

Strax efter klockan 10 kändes det dags för frukost. Hittade en så god marmelad igår, mango och passionsfrukt. Medan jag åt och drack kaffe, mer kaffe, lyssnade jag på ljudbok. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt.

Men säg det roliga som varar… Det blev dags att åter läsa en studera en stund.

Tog lunchpaus och åt hemlagade köttbullar och potatis. Läste en stund till och växlade lite med ljudbok. Funderade på att klä mig och gå ut. Men det blev aldrig av.

Pratade i telefon med flera personer. Dels ett föreningsärende, dels med min konsultchef om sommaren. Jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och inse att jag fastnat i en fälla. Jag är kontrakterad och måste följa kontraktet. Trots att en helt annan situation råder nu än när kontraktet ingicks. Vi ska ha ett gemensamt samtal så jag får berätta hur jag känner. Jösses så löjligt och meningslöst! Det ändrar ju inte på någonting. Det har ju ältats runt tillräckligt tycker jag och bara att påstå att alla andra blivit lugna av att få prata ut om sina känslor är ju knappast sant. Det är inte så det låter i personalrummet.

På kvällen hämtade F min bilnyckel för att hämta mjukmaten som låg i min bil. Kingston skulle ha kvällsmat. 🙂 Orvar vill också gärna smaka mjukmat. I alla fall ibland.

När F kommit tillbaka med nyckeln gjorde jag en kopp kaffe och satte mig med ljudboken. Det var kväll och dags att varva ner.

F kom tillbaka en gång till med böcker han hämtat åt mig i Instabox medan jag var i Ljungby. Men nu tror jag att det är sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hemmahemma rätt och slätt

 1. Ingrid skriver:

  Jag blev tvungen att googla på vad kausalitet innebär och måste säga att jag blev inte så mycket klokare. Slikt övergår mitt förstånd!
  Så trist att det krånglar med ditt sommarkontrakt. Hoppas att det går att få en lösning på problemet.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Kausalitet betyder, enkelt uttryckt, orsak och verkan. T ex om du ställer en kastrull med vatten på den varma plattan kommer det att bli varmt och koka. Sedan finns det en massa filosofiska tankar om orsak-verkan-sambandet.
   Det där med kontraktet är en historia för sig själv. Det är nog bara att bita ihop och försöka överleva sommaren. Eller mer exakt, hoppas att patienterna överlever.

   Sov gott!
   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Attans vad trist med kontraktet att det kan fortsätta gälla trots att de ändrat förutsättningarna för dig. Nåja, det är som det är och du är ytterligare en lärdom rikare.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag kommer aldrig mer att jobba på sommaren. Möjligen på Postop Karolinska Huddinge, men att jobba på sommaren i svensk sjukvård blir bara värre och värre år för år.

 3. Znogge skriver:

  Så trist att du inte kommer ifrån kontraktet när förutsättningarna inte längre är vad de borde vara. förstår din stora tvekan inför att arbeta fler somrar. Någon måtta får det vara. Det gäller alltså att hoppas på friska patienter i sommar om man ska vara krass…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *