Födelsedagshelgen – Dag 2

Hade alarmet på för att gå upp och ta den där kapseln jag ska ta varannan dag på fastande mage och sedan vänta minst 1 timme innan jag äter eller dricker. Hade sedan tänkt somna om igen. Men det funkade ju inte…

Istället fixade jag med de där dokumenten som Skatteverket skulle ha senast idag. Sedan åt L och jag frukost, men då var klockan betydligt mer.

Vi skyndade oss sedan och åkte in till Asecs i Jönköping. Vi skulel köpa nytt vin till kvällens kräftor, L skulle köpa något på Kicks, vet inte vad för jag passade på att hämtaut mina malariatabletter under tiden, några saker på IKEA och sedan åt vi lunch där.

Sommarmenyn. Fisk, potatis, pyttelite ärter och en bit jordgubbstårta. Gott! Men både L och jag retar oss på att man får så lite ärter.

På IKEA skulle jag ha en lampfot, ja det är ju en hel lampa, men jag är bara ute efter foten eftersom jag har en lampskärm utan fot. När vi passerade klockorna fick jag syn på den klockan jag ville ha, men som varit utsåld i en hel evighet, jag pratar alltså om ett år minst. Kuttersmycke heter den.

Vi åkte sedan hem till Långserum och satte igång med dagens projekt. Kuvertbröd. Vi konstaterade att vi nog skulle fått skällning av Gordon Ramsey för vi räknade fel flera gånger. Men det blev bra till sist.

Ska strax in i ugnen.

Svalnar på galler.

Ännu mer fel blev det när jag fick för mig att vi nog behövde göra en uppsättning kuvertbröd till. Det insåg jag när jag förpackade em vi gjort. Det var 115 stycken. Men d var nästa omgång redan på gång. Det är 45 gäster som kommer imorgon. Men roligt har  vi haft när vi bakade och skämtade om hur arg Den arge kocken skulle bli på oss.

När L och hennes dotter dukat bjöd jag på Crazy Cat Cava. Vi stod ute vid partytältet och beundrade det dukade bordet och skålade. Så trevligt!

Medan L duschade övervakade jag sedan gräddningen av den sista omgången bröd. Klockan var mycket, men sedan skulle vi äta. Äntligen.

Det har blivitlite av tradition att L och jag äter kräftor tillsammans. Men det brukar vara i min stuga. I år blev det hemma hos henne.

Det var precis lagom mycket kräftor och gott vitlöksbröd. Till det den där goda Rieslingen vi drack igår. Vi köpte ju en ny flaska på Asecs.

Nu har L gjort upp eld i spisen i rummet åt mig. Hon säger att det är 26 grader, men det tvivlar jag på. Får väl säga på det där moderna sättet: 26 grader, känns som 17. 🙂

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Födelsedagshelgen – Dag 2

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra men intensiv dag det blev.
  Jag kan inte förstå varför IKEA snålar så med ärtorna för grönsaker vill man ha rejält av. Kräftor har vi inte ätit en enda gång i år och det är nog tveksamt om det blir av.

  Kram och god lördag!

 2. Ingrid skriver:

  Du har haft fullt upp hela dagen som vanligt, men jag förstår att det är roligt att planera inför födelsedagsfesten.
  Så gott det ser ut med kräftor. Det är flera år sedan jag åt det senas.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *