Fredag delux

Redan när jag kom ut från sjukhuset på torsdagskvällen regnade det. Sedan fortsatte det hela natten och även på fredagsmorgonen. Säkert bra med lite regn för trädgården, dessutom var planerna för just den här helgen andra än trädgårdsarbete.

Började med en lugn kaffe och sedan frukost. Bäddade rent i sängen och plockade ihop det jag skulle ha med mig. Är nästan lite ”allergisk” mot att packa efter fem år som konsultsjuksköterska.

Packade ner minsta möjliga och fixade det som behövdes. Tog sedan vägen förbi hemmahemma för att kolla posten och åkte sedan mot Uppsala. Var framme och inne i mitt rum strax före halv två.
Att jag kostar på mig att komma redan dagen innan är för att slippa stressa på morgonen. Som del av styrelsen är det en hel del att ha koll på före årsmötet med samkväm. Som ni vet är jag ingen morgonmänniska.

Packade upp och tog sedan en dusch. Vilade en stund och gick sedan en runda på stan. En kort runda.

Trots att jag tänkt igenom vad jag skulle ha med mig, vilket verkligen var väldigt få saker, så visade det sig när jag packade upp att jag inte hade några strumbyxor till den ena klänningen. Så det var det jag behövde köpa. Annars är jag så pass ofta i Uppsala att trängas i affärer en fredagseftermiddag inte har någon lockelse alls för mig.

Gick raka vägen till Lindes, som ligger bara ett stenkast från Fjellstedska, och köpte strumpbyxor. Slank sedan in på närmaste uteservering och satte mig med ett glas rött.

Satt där en stund medan jag drack mitt vin och tittade lite på folk som passerade. Gick sedan in hos Classe och köpte den där blodtrycksmätaren jag planerat köpa i Tyresö. Sedan gick jag hem till mitt rum och sov middag en knapp timme.

Bytte om gick sedan till Hörnan, en restaurang som tillhör Stadshotellet. Visste att ett gäng Fjellstedtare skulle ses där klockan 18:00.

Jag hittade det lilla gänget, de var tre personer, vi blev fyra med mig och lite senare anslöt en person till. Det var trevligt, trots att jag inte kände någon av de andra sedan tidigare. Utom hon som kom sist och suttit i styrelsen.

Det fick bli en räkmacka och ett glas Chardonnay. Den var riktigt god och gjord på grovt bröd.

Det blev ingen sen kväll, men det kanske det inte blir i vår ålder, och jag tror vi bröt upp någon gång strax efter20:30.

L…a och jag gjorde sällskap till Fjellstedtska, hon hade också hyrt rum där, och vi sa godnatt.

La mig ”en liten stund”, skulle plugga och ta ta i några saker lite senare. Men jag somnade…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fredag delux

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en bra och trevlig fredag. Jag förstår mer än väl att du valde att anlända redan på fredagen för att vara på plats direkt i dag. Väldigt skönt att slippa stressa på morgonen.

  Önskar en bra lördag nu och lycka till med förberedelserna!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Fredagen låter som en helt perfekt dag och jag hoppas att allt inför lördagens årsmöte kommer att klaffa.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. Hannas krypin skriver:

  Det låter som att det blev en bra dag. Smart att komma dagen innan.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en bra dag. Jag behöver komma dagen innan för att orka med allt som ska fixas och göras.

 4. Pingback: Gamla Fjellstedtares dag, version 2024, ur mitt perspektiv | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *