Fem en fredag v. 26: Ljudligt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilka ljud gillar du att somna till?
 2. Vad brukar låta i ditt hem?
 3. Vad tycker du om din egen röst?
 4. Vad är mest oljud för dig?
 5. Vilket ljud är sommar för dig?

 

 1. Jag vill gärna lyssna på något har i stort sett alltid en ljudbok på med sömntimer så jag kan backa det jag missat efter att jag somnat.
 2. Har ofta en ljudbok på, lyssnar oftast. Ibland lyssnar jag förstås på annat och långa tider är det tyst. Utom ljuden från omgivningen förstås.
 3. Jag tycker väl egentligen inget speciellt. Det är sällan jag lyssnar på den, men om jag hör en inspelning lägger jag märke till likheter med en del nära släktingar. Vi ärver våra röster lika tydligt som ögonfärg och annat.
 4. Folk som skriker, speciellt åt, eller till, varann.
 5. Vågor som kluckar när jag har tillfälle att vistas vid en sjö eller havet och suset i lövverket, vilket är en av de fantastiska inslagen vid stugan.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v. 26: Ljudligt

 1. Hannas krypin skriver:

  Vågor som skvalpar är verkligen sommar! Människor som skriker är inte så trevligt att lyssna på.

 2. Ojdå….skulle själv ha svårt att sova om det var prat i bakgrunden….folk som skriker eller har gäll röst är synnerligen jobbigt, men kluckande av vågor…det är balsam för själen!

  • Kraka skriver:

   Det är ju som när vuxna läser sagor för barn. Man somnar så gott. Ibland somnar jag inom ett par minuter, ibland måste jag sätta om timern på en ny kvart.

 3. Anna i Portugal skriver:

  Väldigt fin stuga. Provar kommentera igen.

  • Kraka skriver:

   Ja, den är fin. Det är en sådan där bildbanksbild som alla får använda gratis. Min egen stuga är mer traditionell kolonistuga.

 4. Paula Merio skriver:

  Att man tar efter hur familjen pratar kan jag förstå, men det du säger om att man låter som övriga släkten har jag nog aldrig tänkt på. Min dialekt är så uppblandad numera, muminspråket finns i bakgrunden men dalmål o rikssvenska ingår numera. Min egen röst trodde jag var låg och behaglig, men ack så fel jag hade.

 5. Pingback: Fem en fredag v. 27: Sommarfrågor III - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *