Inga stora sensationer utom det vi faktiskt ser

Det blev inte så mycket sömn som jag tänkt. Låg och lyssnade på ljudbok och med facit i hand så blev det drygt åtta timmar. Med andra ord var jag nästan lika trött idag som igår.

Efter mjukmat till pojkarna blev det kaffe till mig och Oscar Stenströms sommarprogram. Idag hade jag många saker inbokade och behövde tanka energi under morgonkaffet om jag skulle orka ro dagen iland. Dessutom har jag fyra arbetspass framför mig innan veckan är slut.

Klockan 13 skulle jag träffa K…e och äta lunch i Solna. Det finns en restaurang där som har buffé. Eftersom K…e har asperger så är det svårt att få honom att prova något nytt. Jag hade funderat under våren på att vi skulle besöka en annan restaurang, men jag hade velat reka lite först så det fick bli det vanliga.

Jag var där en halvtimme innan, men precis när jag klev av T-banan kom K…e så vi gick direkt till restaurangen. K…e var svårpratad och jag fick hela tiden hålla igång pratet. Han som brukar prata oavbrutet så jag inte får en syl i vädret. Han sa att han fått en ny sömnmedicin som var jättebra och han sov numera på normala tider. Jag kan ju undra om han möjligen fått något som sänkt honom totalt. Eller så håller han på att bli gammal och tråkig…

Efteråt gick vi en runda inne i centrumet. Han var inte mycket till sällskap då heller. Men jag fick köpt  1 hekto Lapsang souchong. Det har jag planerat länge, men det är inte alla teaffärer som har den sorten.
Jag gick sedan in på Stadium, men då ville han åka hem och vi sa hejdå. Jag köpte två mjukisdresser, lika som jag har fast andra färger.

Åkte sedan tillbaka till stugan och hann vila lite innan jag skulle iväg igen. Skulle vara vid Hornstull före 18.

Man håller på och renoverar i T-banenätet och det är ett himla pussel och bytande för att komma dit man ska. Blev tvungen att byta flera gånger. Men jag var ute i god tid och hann dricka en alkoholfri öl innan cirkusen skulle börja. Jag var fortfarande inne på att åka och shoppa efteråt.

Cirkus Brazil Jack firar 125 år i år och är därmed världens äldsta kringresande cirkus. Trolle Rhodin, som är cirkusdirektör nu, är barnbarn till han som grundade cirkusen år 1899. Trolle har förresten haft ett av sommarprogrammen i år. Jag lyssnade på det igår och bestämde mig för att gå på cirkus. Det är nästan 30 år sedan jag var på cirkus senast. Så det kändes som att det var dags. Dessutom är cirkusliv en del av vår svenska kultur. Nu är ju cirkus inte enbart svensk kultur, men ändå en viktig del av vår kultur. Precis som den svenska resandekulturen med sina rötter i 1600-tal. Det känns lite viktigt att lyfta det när vissa politiker verkar tro att alla svenskar har levt på samma sätt sedan urminnes tider. Varje familj, varje släkt och, ur vissa  aspekter, varje individ har sitt sätt att leva och sin egen kultur och traditioner. Det är det som är att vara människa.

Trolle har bestämt sig för att hans cirkus ska vara djurfri. Men det fanns så mycket annat att se.

På den här ballongen klättrade några och gjorde olika halsbrytande konster.

Här klättrades det igen, på varann.

Fyra män ur publiken, men jag misstänker att de var tillfrågade i förväg, fick sätta sig på varsin stol. Sedan böjdes de ner i knät på varann. Därefter togs stolarna bort. Nu var det bara deras ben som bar upp dem. De lyckades hålla sig ”på benen” länge innan konstruktionen säckade ihop och de hamnade i en hög på golvet.

Den här kvinnan var fantastisk. Högt upp gjorde hon sina konster. Som tur var hade hon en säkerhetsvajer. Annars hade jag fått hjärtslag.

Ännu ett inslag som fick mig att hålla andan. Först körde en motorcykel in och körde utefter väggarna på insidan. Till slut var det fyra motorcyklar som körde kors och tvärs där inne. Som IVA-syrra hade jag inga svårigheter att komma på vilka skador som skulle uppstå om de krockade. Men de hade nog gjort det där tusentals gånger och klarade det galant.

Det var en hel del andra inslag också som vi fick se. Knivkastning och hur en man sköt med armborst genom ett äpple som stod på huvudet på hans kvinnliga medarbetare. Just äpplet är en cirkusklassiker och om det har Trolle en berättelse i sitt sommarprogram. Jag tänker inte spoila.

Alla som medverkat tackade för sig och hälsade oss välkomna tillbaka nästa sommar.

Efter föreställningen fick jag möjlighet att byta några ord med Trolle och tacka honom för hans inspirerande sommarprogram.

Sedan promenerade jag till Medborgarplatsen. Kände att jag inte orkade med allt strul på T-banan. Det var en skön kväll och en promenad var precis vad jag behövde.

På T-banan gick jag igenom min inköpslista och bestämde mig för att hoppa tisdagsshoppingen den här veckan och vänta till nästa tisdag. Klockan var mycket och även om jag skulle hinna så kändes det stressigt.

När jag kom hem fick katterna mjukmat och jag ett glas rött. Det hade varit en bra dag. Men lång.

 

*Titeln på inlägget är hämtat från texten till låten Cirkus av Christina Kjellsson. Länk till Spotify.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inga stora sensationer utom det vi faktiskt ser

 1. Micke skriver:

  Asperger kan ju svänga lite då man får ny medicin, hoppas att det ”sätter sig” snart….arbetar ju med just sådant inom skolan.
  Har aldrig varit på en cirkusföreställning men jag undrar om jag inte missat något…har nog det när jag känner efter här.

  Ha nu en fin onsdag Kraka.

 2. Ingrid skriver:

  Kommer cirkusen hit ska jag absolut gå och se den. Det är några år sedan de var i Klintehamn, så jag misstänker att de inte kommer i år heller. Jag gillar cirkus och djurfri ska den vara tycker jag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Den kommer till Visby 17 – 28 juli. Den är värd ett besök.

   Klockan är mycket, men jag har för mig att någon av mina serier har nytt avsnitt på onsdagar. Så det får det bli innan sovdags. Ett glas rött och lite choklad med havssalt också. Det är jag värd efter kvällens arbete.

   Sov gott Ingrid!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *