Första morgonen

Idag var det första morgonen jag satt ute och drack morgonkaffe. Det var precis så där lagom varmt innan solen skulle ta över. Det gjorde den visserligen inte just denna morgon. Det mulnade på och precis när jag skulle börja jobba i trädgården kom regnet.

Rensade ändå en stund innan jag gick in. Medan jag åt vaniljyoghurt till frukost läste jag att det skulle bli åskoväder i Skarpnäck och bestämde mig för att ta tag i andra saker som behövde fixas.

Bytte om och åkte till Södertälje. Hade lovat hjälpa min svägerska att hämta ut mediciner på apoteket. Det är en lite både rörig och privat historia kring det som jag inte tänker dela.

När jag skulle ut mot E4:an var det tvärstopp redan på före Hökarängen. Det visade sig senare att alla andra vägar var avstängda eftersom det stod en brinnande betongbil i tunneln. Jag vände och åkte till Tyresö istället och uträttade några ärenden.

Drack en Salted caramel latte med vispgrädde. Det fick bli min lunch. Säkert inte så nyttigt… Men gott.

Vägen var åter öppnad och jag körde till Södertälje. Fick kaffe och glass där. Sedan promenerade jag till apoteket och tillbaka, så där mellan 7 och 8 kilometer.

Apoteket ligger utanför, eller i samma byggnad som, Maxi. Jag blev stående, drömmande, när jag fick syn på gott bröd och mazariner utanför kassorna.

Efter att ha lämnat medicinerna och fått lite att dricka och pratat en stund körde jag hem till katterna. Nu var det åter klarblå himmel, men jag var trött och kände att jag behövde vila.

Lyssnade på ljudbok medan jag låg och vilade, sedan gick jag upp och åt/drack ett stort glas yoghurt. Satte mig vid datorn och började titta på Beck – Dödläge.

Efter filmen var klockan sovdags. Imorgon är en ny dag med flera saker inplanerade.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Första morgonen

  1. znogge skriver:

    Det lät som en helt okej dag tycker jag.
    När man inte kan äta fast föda så längtar man efter det som allra mest.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *