Därför namnet Kraka

Man ställer sig många frågor i livet om vem man är, hur man vill vara och vilka förebilder man har.  Min mamma gav mig många förebilder av starka kvinnor. En av dessa förebilder, som präglat mig, är Kraka.

Ett av de epitet jag vill att andra ska ha på mig är kapabel. Jag vill vara en kapabel kvinna som hittar okonventionella och underfundiga lösningar i vardagen och som vågar stå upp för det jag tror på.

Det finns många förebilder bland både nu levande och historiska kvinnor. En av dessa är Kraka.
Kraka var dotter till Sigurd Fafnersbane. Hon var känd för att vara både vacker och klok.
När Ragnar Lodbrog kom med sina skepp och såg Kraka blev han förälskad. För att pröva om hon var så klok som det sagts bad han henne komma naken men ändå påklädd, fastande men ändå inte fastande, ensam men ändå inte ensam.
Nästa dag kom Kraka till honom med sitt långa hår och ett fisknät som kläder. Hon hade en lök som hon har bitit i och en liten hund som följde efter henne.

Även om jag inte kan mäta mig med Krakas enorma klokhet är det ändå en ledstjärna och om jag siktar mot stjärnorna har jag i alla fall en chans att nå grantopparna.