Selfie – Sömn

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om sömn.

 

1. Pyjamas, nattlinne eller naken?

Jag vill ha långa byxor och nattlinne samtidigt. Kan man köpa delarna var för sig köper jag pyjamasbyxkor och nattlinne. Annars ofta både ock. Jag kan ha en kort överdel, men helst inte.

2. Lämplig temperatur i sovrummet för att du ska sova gott?

Det får inte vara för varmt, men det är det ju sällan. Frysa gör att jag inte kan sova och jag har dubbla täcken även sommartid.

3. Hur mörkt ska du ha det?

Jag kan sova hur ljust det än är. Men ibland försöker jag skärpa till mig och ha sovmask, eftersom även ljuset som går genom ögonlocken ökar risken för bröstcancer. Ljuset styr hormonerna i kroppen.

4. Hur många kuddar har du i din säng? 

Två vill jag ha. De ligger bredvid varann och jag pallar upp mig med dem om jag ska läsa eller liknande.

5. Hur många timmar sover du per natt, ungefär?

Min ambition är att sova 7-9 timmar, vilket anses optimalt. Men det är inte så ofta jag hinner sova så mycket.

6. Sover du i ett sträck eller vaknar du och somnar sedan om?

Jag vaknar sällan så att jag är medveten om det. Men man kan mycket väl vakna till utan att man vet det, i samband med lätt sömn.

7. Drömmer du?

Alla människor drömmer, men man kommer sällan ihåg drömmarna. Det är istort sett bara när man vaknar under en pågående dröm som man minns den. De flesta drömmar sker under REM-sömnen och jag vaknar sällan under den sömnfasen. Men det händer…

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Selfie – Sömn

  1. znogge skriver:

    Nattlinne och svalt ska det vara. Intressant det där med ljuset för det hade jag ingen som helst aning om. Alltid lär man sig något nytt.

    Kram

  2. Oj du är en frusen typ! Vilken tur att det är relativt lätt avhjälpt! På med nattdräkt och täcken och filtar bara! Sovmask har jag bara använt på flygplan, med varierande resultat.

  3. Ingrid skriver:

    Jag har provat sovmask, men gillar det inte, så jag fäller persiennerna och drar för gardiner i stället.
    Hoppas att du har en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

  4. Anna i Portugal skriver:

    Ljuset styr när vi vaknar, stänger sällan fönsterluckorna. Vilket gör att jag vaknar tidigt på sommaren, men det gör inget för jag sover middag då. Jag har nattlinne, men det är en kortvariant, stor T-shirt typ och cykelbyxor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *