Terminsavslutningsfest, djupa samtal och hemmakväll med hund och katter

På fredagseftermiddagen gav jag mig av för att åka till Uppsala. Skulle träffa K…n och ytterligare en person jag inte kände på Günterska före vi skulle gå till Newman.
Jag parkerade inne på Fjellstedskas gård, där jag fått löfte om en parkeringsplats, och promenerade sedan till caféet. Det var supervarmt ute.

När jag hälsat gick jag och beställde en kaffe och glass. De hade mängder med olika bakverk som jag inte skulle kunna tugga. Men glass är alltid bra.

Två kulor, en jordgubb och en choklad.

Vi kom så där lagom till festen på Newman. Många var redan där, men det fanns ändå möjlighet att få en bra sittplats.

Rektor Philip hälsade välkommen och delade sedan ut examensbevis till dem som var klara.

Bra musik av bandet där många av våra lärare är med och spelar. Många gamla godingar fick vi lyssna till.

Fredrik H med sin sax är alltid lika populär.

Dan spelar gitarr.

Det bjöds en massa god mat och jag lyckades hitta några få saker jag kunde äta. Speciellt dessertostarna som mjuknat i värmen slank ner.

När vi bröt upp följde vi först K…ns kompis till tåget och gick sedan hem till henne. Jag skulle sova över där och hade en flaska vin med mig.

Hos K…n blev det mer dessertost till vinet och vi pratade till långt in på natten om livet och dess vedermödor och glädjeämnen.

På lördagsmorgonen vaknade jag före henne och gick upp och satte mig och läste nyheter på mobilen. När hon vaknade blev det kaffe och frukost, yoghurt.
Jag hade gärna stannat några timmar och fortsatt prata, men jag hade lovat F att passa Snufflan och behövde hem till stugan.

Tog vägen förbi hemmahemma och hämtade posten och en klänning till söndagen. Festen i bostadsrättsföreningen hade inte börjat än, men det var mycket folk ute på gårdarna. Jag kände att det verkligen inte var något för mig. Hade jag kunnat äta fritt hade jag nog tagit min matkupong och hämtat ut min mat. Det var cirka 10 minuter tills det skulle börja. Men under rådande omständigheter så fick det vara.

När jag kom till stugan hälsade katterna mig välkommen. De fick lite mjukmat och sälv värmde jag en portion ärtsoppa. Var så hungrig.

Hade inte ens ätit klart när F och hans vän kom med Snufflan. De hade bråttom iväg och vi bytte inte många ord. Jag gick in med vovven, det var alldeles för varmt ute. Sedan var vi inne tills det blev svalare. Jag pluggade inför min nya sommarkurs och både katterna och hunden slumrade.

När det blivit kväll och inte var lika varmt längre tog Snufflan och jag en promenad på drygt en timme. Vi gick mot Orhem och tittade runt lite bland odlingslotterna där. Sedan gick vi hem igen.

Serverade mat i skilda rum. Katterna är inte speciellt intresserade av hundmaten, men det omvända är däremot ett observandum. Fredar jag inte katternas mat tar Snufflan den också.

Ägnade kvällen åt att se senaste avsnittet av Muren och lite senare ännu en Beckfilm. gick ut en kortis med Snufflan innan vi gjorde kväll.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Terminsavslutningsfest, djupa samtal och hemmakväll med hund och katter

  1. Tantaugusta skriver:

    Ser ju supermysigt ut på sommarfesten 💛. Gillar att han spelar sax, det var lite otippat.

    • Kraka skriver:

      Det där bandet de har spelar alltid både på julfesten och sommaravslutningsfesten. Hur mysigt som helst!

  2. znogge skriver:

    Vilken bra helg du har haft och skönt att du kunde äta lite i alla fall. Glass är ju ett säkert kort. Även ost är väldigt gott.

    Önskar en fin söndag nu!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *