Magi och trolldom en vanlig tisdag

När alarmet väckte mig var jag så sanslöst trött så det var bara att ställa om. Möblerade om dagen lite och kunde sova ett par timmar till. Jag får faktiskt hälsoproblem när jag sover mindre än sju timmar. Nu blev det inte sju timmar i alla fall, men sex och en halv.

Vacklade upp, tömde kattlådan, serverade mjukmat, gjorde kaffe och lite frukost. Frukostutbudet var dåligt så det fick bli lite köttbullar med tomatsås.

Loggade in mig på zoom och sedan var det bara att vänta på att föreläsningen skulle börja. Under tiden skrev jag en lista med 10, eller 12 blev det, saker att göra idag. Ska unna mig att inte göra fler saker än så. I själva verket hann jag bara göra 9 av sakerna på listan. Mer räckte inte tiden till.

Dagens föreläsning, som var den sista, handlade om völvor, magi och sejd (trolldom). Imorgon ska vi göra ett studiebesök i Gamla Uppsala och sedan tar en inläsningsperiod på några veckor vid innan det är dags för tentamen.

Efter föreläsningen bar jag bort sopor och återvinningsförpackningar, körde bort kvistar till uppsamlingsplatsen. Jag kollade över toaletterna, men sparade städningen till kvällen då det förhoppningsvis skulle vara lite mindre varmt.

Bytte om och fixade med mina tänder, en nog så krävande process som kommer att vara livslång om jag vill ha några tänder kvar i munnen och, inte minst  viktigt, slippa få nya varbölder inne i käkbenet. Lite tröst är ju att  an numera kan göra konstgjorda käkben. Men det är ju ett allra sista alternativ och inte ens det är säkert att lyckas. Är så innerligt trött på den här tandcirkusen som pågått sedan i januari. Men egentligen har den väl pågått hela livet, det är en ärftlig benägenhet att skapa mängder av farliga bakterier. Eftersom tänder inte räknas som sjukdom så har jag hittills lagt egenavgifter på dryga 30 000 (trettio tusen) kronor. Sedan undrar folk varför jag inte slutar jobba… Gissa! Kanske kan någon komma på svaret…

Det där med katter har jag lagt på hyllan…

…eller katterna har själva gjort det. Skåpet ska till tippen, men just nu är det pojkarnas favorit och jag har inte hjärta, eller tid och ork, att montera ner det.

Åkte in till stan, hann dricka lite kaffe innan jag skulle till min specialisttandläkare. Han var i alla fall nöjd hittills och jag fick en ny tid och instruktioner hur jag skulle fortsätta behandlingen.

Gick därefter till Bröd och salt på andra sidan Sveavägen. Köpte en kaffe och en pizzabit som fick bli dagens både lunch och middag.

Åkte tillbaka till stugan. Det var jättevarmt och bussen skulle gå inom 10 minuter så jag väntade på den.

Åkte till Västberga och tisdagsshoppade. Hade en lång lista och de flesta sakerna fanns.

Att fika efter shoppingen är alltid trevligt så jag passade på att dricka en kaffe och äta en bakelse.

När jag kom hem packade jag in mina varor och pluggade en stund innan jag gick till toaletterna och städade.

Imorgon blir en både tidig morgon och lång dag så det får bli en tidig kväll. Eller tidig… hmm… klockan är snart halv elva ser jag just…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Magi och trolldom en vanlig tisdag

  1. znogge skriver:

    Ännu en fullmatad dag minst sagt så det var ju tur att du inte skulle jobba också. När det gäller tandvården så är det något som är väldigt fel med den. Det är helt galet vad den kostar och jag skulle vilja säga att den är en klassfråga. Så ska det inte vara för i stället skulle den ingå i sjukvården.
    Fika är alltid gott och en pizzabit är inte dumt det heller 😀
    Önskar en fin onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *