Lördagsverklighet och även en söndag

Lördag

Vaknade 5 minuter innan alarmet skulle väcka mig. Kollade igenom nyheterna innan jag gick upp och klockan hann bli 8:15 innan jag gick upp. Kingston hade varit uppe och hälsat och berättat att han ville ha mjukmat. Orvar var inte synlig, men det visade sig att han var under sängen. När jag klev upp kom han fram och nu hade jag två frukosthungriga katter framför mig.

Jodå, det blev frukostdags för mig också. Med kaffe och en macka. Sanna Sundqvists sommarprogram som örontilltugg.

Man ringde från jobbet och undrade om jag kunde komma tidigare, men jag hade verkligen öronmärkt varje minut så det kunde jag inte. Hade jag fått fråga redan när jag vaknade hade det nog kunnat funka.

Jag kom till jobbet med bara två minuter tillgodo, men lyckades få i mig lite kaffe trots det. Sedan var det dags att jobba.

Det blev ett trevligt arbetspass och patienten och jag gaddade ihop oss och retade vår undersköterska. Han hade berättat att han är lättskrämd och vi turades därför om att berätta valda delar ur kända skräckfilmer. Det blev många goa skratt och fin stämning. Undersköterskan var förstås med på att vi retade honom.

Det regnade ute, men jag hade tur och kunde ta mig både till parkeringshuset och sedan från min parkeringsplats i koloniområdet regnfritt. Men under själva färden regnade det.

Hemma vidtog våra vanliga rutiner. Mjukmat åt kattpojkarna och lite ätbart åt mig. Tittade klart på Netflix-serien Älskade barn. Den kan jag rekommendera. Både otäck och spännande.

 

Söndag

Regnade rejält under natten och jag vaknade till en helt igenmulen dag. Men jag är glad om dte låter bli att regna på mig när jag förflyttar mig utomhus. Men visst, det vore trevligt med sommar på riktigt. Sammanhängande dagar med uppehållsväder, gärna sol. Men det verkar det väl inte bli den här sommaren heller…

Lyssnade på Lasse Holm i hans sommarprogram. Åt lite efteråt, så jag skulle ”stå mig” till kvällslunchen som jag brukar ha vid 18-tiden, möjligen senare om det är mycket jobb just vid 18.

Lyssnade lite på ljudboken, Rex Mundivalsen, tvättade och klädde mig, packade min lunchlåda och gav mig av till jobbet igen.

Ett bra pass även den här kvällen. Men, som alltid, var det skönt att åka hem. Katterna ville ha mjukmat och själv fick jag till en ostmacka som kvällsvard.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *