Onsdag på stan

Var tvungen att gå upp tidigt eftersom jag hade en del saker som var tvungna att göras. Ute var det grått. Som vanligt. Det är sällsynt med soldagar och när de väl kommer är det så varmt att man storknar.

På förmiddagen var det uppehåll och precis lagom temperatur. Det får gärna vara mulet, bara det inte regnar.

Bar bort till förpackningsåtervinningen och sopor. Började den städning jag borde gjort för länge sedan. Upptäckte att mössen ätit sönder dynan till solstolen. Men det verkar finnas en okej dyna på IKEA. Ska kolla på den så snart jag hinner. Men inte idag för idag är minuterna öronmärkta.

Lyssnade på Alva Sparrevik och sedan på Lars Strannegård. Båda hade mycket att säga och Strannegård var riktigt intressant. Han citerade bland annat Ellen Key: ”Bildning är det som blir kvar när vi glömt allt vi lärt oss”. Så sant! Spännande också att rektorn för Handelshögskolan har en sådan klarsyn på konst och humaniora.

Sotaren skulle komma mellan 12 och 14 men var där ganska precis 12. Förutom inspektion monterade han ett nät p skorstenen så inga fåglar ska trilla ner. Det var tydligen ett problem i området så jag bestämde mig för att ta den extrakostnaden.

Bytte om och tog på mig en klänning. Gick iväg till T-banan och då regnade det lite. Kom in till stan och gick upp och satte mig att vänta på K…n.

Det var supertrevligt att träffas. Vi gick till ett närbeläget ställe och jag drack ett glas rosé och åt en räkmacka.

Vi gjorde sedan sällskap till T-centralen. K…n skulle åka hem och jag ville ta en runda på stan.

Gick runt lite i några affärer. Men jösses så trött jag blir av så mycket folk. Var inne på Katolska bokhandeln och hälsade på R…..d. Sedan gick jag till Eugenias servering och drack en kopp kaffe.

Men sedan var det i hög grad dags att åka hem till katterna i stugan. Jag var så trött och matt.

Satte mig och lyssnade på ljudbok, men insåg snart att jag skulle lägga mig istället. Imorgon skulle det jobbas igen, liksom på fredag. Helgen skulle tillbringas med goda vänner. Det gäller att vila upp sig när man kan…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Onsdag på stan

  1. Ingrid skriver:

    Så bra att du fick ett nät på skorstenen.
    På Stenstugu var vi ute för att kajor byggde bo i en av våra skorstenar. Inte i själva rökgången utan i en ventilation, så rätt vad det var ramlade det ner delar av boet i den garderob, som ventilationen var ansluten till. Det fick bli ett nät på vår skorsten också.
    Hoppas att du får ett par lagom lugna arbetsdagar!
    Kram, Ingrid

  2. Micke skriver:

    Alltid bäst att vara utvilad vare sig det gäller arbete eller samvaro med vänner.
    Ett nät låter ju som en bra investering verkligen, bra där tycker jag också.
    Räkmackor är inte dumt alls, mums.

    Ha nu en fin torsdag Kraka.

  3. znogge skriver:

    Så smart med ett nät på skorstenen. Jag minns när när sonen fick in en kaja i sin lägenhet och det var ingen hit kan jag säga. Innan den kom ut var det ganska så smutsigt om man säger…

    En räkmacka är alltid rätt tycker jag!

    Kram

  4. Anna i Portugal skriver:

    Nät på skorstenen är bra! Skönt att det är gjort så du vet att du inte får besök av tomten den vägen också 🙂 Älskar räksmörgås.

    • Kraka skriver:

      Vore synd om tomten kommer när jag inte är här. Min eldstad är dessutom för liten så där kommer han inte in. Han får helt enkelt knacka på dörren…

  5. Tantaugusta skriver:

    Jag har inte mäktat med att lyssna på Alvas sommarprat än. Men Stannegård kommer jag inte att gråta av så det ska jag definitivt lyssna på nu under semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *