Kaka på kaka

Hade alarmet på 5:30, men gick inte upp förrän 6:15. Var så trött och hade behövt sova flera timmar till.Ändå hade kvällspasset före inte varit alltför jobbigt. Men jag är nog generellti behov av en längre ledighet. Det som brukar kallas semester. På mitt anställningsavtal står mycket tydligt att semester inte ingår i mitt anställningsavtal. Nu beror det ju på vad man menar med semester. Själva definitionen, det semester är på riktigt, av arbetsgivaren betald ledighet. För självklart kan jag lägga in ledighet av varierande längd mellan mina arbetssjok. Som nu, jag ska inte jobba förrän fredag nästa vecka. Men ledig ska jag förstås inte vara. Jag har en tenta att läsa till, den i fornnordisk religion, och har en del planer beträffade hemmahemma. Måste också göra några saker i stugan, eller egentligen i trädgården och så måste jag göra om den där ogräsrensningen som aldrig blev klar på parkeringen eftersom de blev skyfall när jag höll på.

Men den här helgen, eller större delen av den, var vikt för att hälsa på hos min vän röntgenläkaren och hennes man på deras gård norr om Uppsala. Senast jag träffade dem var i mars.

Jag åkte kanske lite i tidigaste laget, men jag ville verkligen inte fastna i lördagstrafiken på Essingeleden. Man vet aldrig hur trafiken är, men nu var det lugnt och inga köer alls. Varken på Essingeleden eller i övrigt.

Jag svängde av mot hemmahemma för att kolla posten. Sedan körde jag ner till MacD i Akalla och köpte en apelsinjuice och två McToast. Behövde lite frukost helt enkelt.
Nästa stopp var Cirkel K i Uppsala. Jag kände att jag nog borde tanka, för säkerhets skull. Troligen hade jag klarat mig, men att åka ut på landet med för lite bränsle är oftast en dålig idé.

Eftersom jag var för tidigt ute hade macken inte öppnat och efter att fyllt tanken åkte jag och ställde mig en stund på Stora Coops parkering. Blundade lite och lyssnade på ljudbok. Sedan åkte jag tillbaka till macken och köpte kaffe. Sedan for jag vidare. Det var lite trickigt att hitta ut till E4:an och han so jobbade i macken visste inte hur man skulel köra. Däråt sa han och pekade lite obestämt norrut. Men riktigt så enkelt var det inte. Men jag hittade skyltning till sist. Kunde förstås använt gps:e men det kändes onödigt.

Kom fram ungefär en halvtimme före vi bestämt, men det gjorde inget. Bar in mina saker i det lilla extrahuset som de kallar Västra flygeln. Sedan hann vi sitta ner en stund ute innan vi skulle åka. Lördagen var verkligen en dag som visade sig från bästa sidan. Klarblå himmel och sol.

I Nolmyra var det kakfestival. Den inträffar en gång om året och då har ortsborna bakat olika sorters kakor. Både klassiska och en del nyare varianter. Det fanns 57 olika sorter att välja på. Eller äta av alla om man så önskade. Men inte ens jag äter 57 kakor till kaffet.


När vi fyllt våra assietter gick vi ut och satte oss. Det var precis lagom temperatur för att sitta ute. Inte ens för varmt i solen.

Jag hade varlt ut ett antal kakor jag ville ha, det var några till som jag såg på andras tallrikar som jag ångrade att jag inte tagit. Men när jag ätit de jag hade på tallriken orkade jag inte fler och gick aldrig in och fyllde på igen.

När vi fikat klart åkte vi hem igen och jag fick en rundvandring i trädgården för att se det aktuella läget.

Det fanns mycket att beundra, vara avundsjuk på, önska och planera för framtiden.

Vi satte oss sedan i trädgården och drack bubbel. Det var så skönt ute och lugnt. Grannen kom förbi ute på ängen och släppte sin bufflar där på bete. Några gick förbi ute på vägen. I övrigt var det alldeles stilla. Till skillnad mot hemma vid min stuga där det är folk och fordon hela tiden.

T..y gick in för att laga middag och L..a och jag satt kvar och pratade. Perfekt arbetsfördelning. Mannen lagar mat medan kvinnorna tar det lugnt en stund. 😀

Det serverades torskrygg med två sorters sås och potatis.

Trots den digra kakbuffén smakade det bra med mat.

Efterrätt med glass och en rejäl klick havtornssylt. Jag fick också veta var Europas största bestånd av havtornsbuskar finns. Dit ska jag bege mig när det är skördedags. För visst är det gott med havtorn.

När vi så småningom gick in och satte oss var vi trötta och det dröjde inte alltför länge innan vi kom överens om att det skulle göras kväll. Jag tackade för mig och gick in och bäddade. Efter tandborstning la jag mig och lyssnade på ljudbok en stund. Men jag somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kaka på kaka

  1. Micke skriver:

    Kakor är gott, fast helst i lagom mängd förstås, jag hade nog ätit för många om jag känner mig själv rätt.
    Torskrygg är allt gott det, lite av en favorit hos oss.

    Ha nu en fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *