EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 juli

Måndag, första dagen i en vecka med tusen och en saker att göra. Grått ute, kanske skulle det bli bättre. Eller regn.

Klockan 5-6: Klev upp och lämnade sängkläderna att vädra sig lite innan jag bäddade. Även katterna lämnade sängen en stund efter mig.

Klockan 6-7: Tandborstning och sedan rengöring med olika mindre borstar. Tidsödande livsritualer.

Klockan 7-8: Tränade i Tyresö. Det var så lugnt och skönt där. Tror vi var 5 personer när jag kom.

Klockan 8-9: Min vattenkran ute vid vägen. Behövde lite vatten till min frukost nummer två.

Klockan 9-10: Sa hej då till pojkarna. De tycker mycket om varann och ligger ofta tätt och det är inte ovanligt att de håller om varann.

Klockan 10-11: På väg med T-banan till biblioteket vid Telefonplan där jag har ett mer-öppet-avtal. Man får vara där även tider då det är obemannat. Under sommaren 10-21, annars är det lite olika, 8-21 vissa dagar och 11-21 några dagar. Har inte superkoll.

Klockan 11-12: Bordet var ”dukat” för studier. Kaffe, bubbelvatten, studiebok, kollegieblock och dator. Läsglasögonen hade jag på mig och de progressiva, som inte funkar för mig att läsa med, låg i fodralet.

Klockan 12-13: Än så länge var jag ensam i studiesalen. Senast jag var här var nästan alla platser upptagna och gången innan fick jag sitta på stolen utanför och invänta att någon skulle gå så att en plats blev ledig.

Klockan 13-14: Fortsatte plugga. Alternerade mellan dokument på nätet och den fysiska boken för att hjärnan skulle få lite olika stimulans. Dessutom var boken på svenska och bara det är ju trevligt. 😀

Klockan 14-15: Var så hungrig. Magen knorrade och jag gick ut för att hitta lämplig mat.

Klockan 15-16: Var för trött för att gå tillbaka och plugga. Hade ju redan på morgonen känt att jag var ovanligt trött. Stannade länge på Krubb och lyssnade på spännande ljudbok.

Klockan 16-17: När jag väl lämnade restaurangen tog jag en promenad med Mobilgatan i sikte. Gatan ner heter Telefonvägen.

Klockan 17-18: Uppe på Hägerstensåsen, på berget, finns det träfåtöljer. Satte mig i en av dem. Hade det inte mulnat på och blivit kallt hade jag suttit kvar längre. Man kan se min balkong därifrån, den är på vänstra sidan in mot gården, alltså inte rakt fram i bilden.

Klockan 18-19: Åkte hem. Tog bussen från T-banan, lite lat får man vara… På vägen hem fick jag syn på en vacker blomma.

Ovan finns 14 bilder. Det innebär att jag varit i farten 14 timmar. Imorgon är en annan dag och jag bestämde mig för att lägga mig så snart jag var klar med mina kvällsritualer (tänderna).

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2024, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

12 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 22 juli

  1. znogge skriver:

    Det var verkligen en minst sagt intensiv dag och så mycket du hann med! Imponerande minst sagt 😀 Ett mysigt avbrott på krubb i alla fall och lite god mat var du verkligen värd!
    Önskar en god kväll!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Tyckte inte alls jag varit effektiv. Men med tanke på hur trött jag var när jag kom hem så var det nog rätt högt tempo trots allt.
      Kram

  2. Ingrid skriver:

    Så trevligt att följa din dag i bilder. Du är så beundransvärt effektiv och utnyttjar tiden till max.
    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Var så trött när jag kom hem till stugan och somnade snabbt när jag lagt mig. Idag står annat på ”programmet”.
      Kram

  3. Anna i Portugal skriver:

    En trevlig dag! Att åka till biblioteket och plugga, är det för att du känner att du får bättre studiero, för att det är roligare eller för att du behöver byta miljö eller något helt annat? Nyfiken på varför du inte är kvar hemma i stugan, för det hade jag varit 🙂

    • Kraka skriver:

      Hemma är det alltid så mycket som ”drar”. Kommer hela tiden på småsaker som behöver göras och har svårt att fokusera på studierna. I studierummet på bibblan är det bara fokus på att läsa/skriva. Utnyttjar tiden mer effektivt och i höst kommer jag att läsa mer på bibblan än jag gjort hittills.
      Det finns också en aspekt av att inte göra hemma till en arbetsplats. Att hemmet är för rekreation. Det finns nog av ”arbete” hemma ändå med städning, disk, dammsugning och annat.

      Idag har jag inte tänkt åka till bibblan. Det är tisdag och det ska tisdagsshoppas lite och jag ska åka hemhem och fixa lite några timmar.

      Ha en bra tisdag!

  4. Micke skriver:

    Fullmatad dag och i de trakterna du rörde dig med bibliotek mm var jag själv dagen före. Cyklandes alltså, upp och ner och fram & tillbaka.

    • Kraka skriver:

      Var du vid Telefonplan? Jag har en stark kärlek till platsen sedan barnsben och nästa år är det tänkt att jag ska flytta in i det höga huset. Eller nåja, så högt är det väl inte… 16 våningar och min och sonens lägenhet ligger på våning 10.
      Ha en fortsatt bra vistelse i Stockholmsområdet!

      • Micke skriver:

        Jag har varit och cyklat lite överallt dessa 2v jag rört mig runt med el-cykeln i Stockholm. Blivit 20-30km (42km en dag) nästan dagligen.

        Frågan om Påskönsnubbarna, de finns 2-300 meter väster om där SL-båtarna lägger till i Nacka strand. Där metallbågen som sprutar vatten är alltså.

        • Kraka skriver:

          Får ta och åka ut med den där båten och titta på dem. Är ju ett lite udda inslag onekligen.
          Har fått för mig att du är i Stockholm ibland och bor hos någon vän eller släkting på södra sidan. Stämmer det? Hör gärna av dig när du är där framöver. Vi kan ta en fika någonstans.

  5. Anna skriver:

    Hej hej!
    Inne och kikar på din EFIT dag.
    Ser ut att ha varit en bra dag trots tröttheten.
    // Anna

  6. Eva skriver:

    Tittar in på din dag och här var det full rulle hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *