För syns skull – Ledighetsdag 1 av 12

Hade alarmet på åtta men vaknade betydligt tidigare än så, redan kvart i sex. Kollade nyheterna i mobilen och gick sedan upp. Satte mig och vilade lite innan jag gick ut och hämtade vatten. Pojkarna fick också vänta lite med sin mjukmat.
Bara tanken på att ha en längre ledighet framför mig sänkte min stressnivå och jag kände mig verkligen avslappnad. Trots det kan livet inte stå still och mycket jag inte hunnit behövde hinnas med den här dagen.

Började med att göra en lista för dagen. Elva punkter hamnade snabbt där, men jag misstänkte att den kan fylla på sig. Det gjorde den. Redan medan jag väntade på att kaffevattnet skulle koka upp hamnade tre nya punkter på listan. Sedan en till… och ytterligare en.

Åt frukost och klädde mig sedan för att gå ut. Men först lyssnade jag på sommarprogrammet med Omar Alshogre.

Bar sopor och återvinningsförpackningar till respektive ställe. Gic tillbaka till stugan och klippte gräset. Sedan flyttade jag ut bilen till gästparkeringen för att det är närmare stugan. Därefter bar jag ut ett antal kassar som ska tvättas till bilen.

Åkte sedan hemhem via Cirkel K där jag hämtade en kursbok till hösten i Instabox. Hemmahemma bar jag in tvätten i hallen och letade även rätt på artikelnumret på de glasögonbågar jag hade tänkt mig i slutet av förra året.

Åkte till Södertälje, fikade på Café Tratten och lyssnade lite på ljudbok medans tiden rann framåt. Traskade sedan fram Storgatan och in på Lindex där jag köpte 24 strumpor. Tolv par alltså, förpackade i tre fyrpack.

Jag var tidigt ute och gick in hos optikern och frågade om de har bågen jag är intresserad av. Det hade de och jag provade den igen. Jag fick även mina trasiga glasögon lagade. Borde gått till ett proffs redan då de gick sönder första gången. Så mycket problem som jag haft med dem.

Klockan 15:30 hade jag tid hos min optiker. Jag fick komma in lite tidigare och var därför klar redan 15:45.
Precis som förra gången behövdes inga nya glas, eller ny styrka menar jag ju. Däremot insåg H….k, min optiker, att de glas jag har är väldigt slitna och att det rä därför jag ser så suddigt. Så nu är nya glasögon beställda.

Hämtade sedan bilen och åkte till min bror och svägerska. Fikade med dem och åkte sedan hem till stugan.

Hemma fick katterna mjukmat och jag gjorde två knäckemackor. Sedan blev jag mordisk efter att en fluga satt sig i min mangosås. Dödade snabbt fem stycken. Jag vill inte ha dem inomhus!

Pratade i telefon med några personer och sedan chillade jag tills det var sovdags.Behöver återhämtning, inte minst min rygg behöver vila.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på För syns skull – Ledighetsdag 1 av 12

  1. Ingrid skriver:

    Så härligt med en lång sammanhängande ledighet. Men din dag var fylld med diverse aktiviteter.
    Flugor inomhus vill man inte ha och jag jagade en med flugsmällan häromdagen och lyckades överlista den till slut. Jag undviker att ha ytterdörrarna öppna, för det är där de kommer in.
    Ha en fin fortsättning på ledigheten!
    Kram, Ingrid

  2. znogge skriver:

    Så skönt för dig med tolv dagars ledighet nu. Sedan kan man inte säga att dag ett blev så lugn men det var saker som behövde göras. Att ha bra glasögon är verkligen A och O så det var skönt att få det fixat. Sedan är det ett dyrt kapitel men synen är viktig.
    Flugor inomhus är så irriterande men dessvärre är det inte helt lätt att få tag på dem…

    Kram och god torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *