Shopping, historia & middag på lokal – Ledighetsdag 4 av 12

Trots fri sovning vaknade jag redan kvart i sju. Men det var nog inte så konstigt, eftersom vi lagt oss tidigt hade jag hunnit sova 8½ timme.

Gav pojkarna mjukmat och gjorde en kopp kaffe och några kex med ost åt mig och satte mig i sängen och lyssnade på bok. L..a sov fortfarande. Hann faktiskt göra en kopp nummer två innan hon gick upp.

Behövde inte tillbringa morgonen ensam i sängen, pojkarna höll mig sällskap.

När L..a vaknat drack vi först kaffe och senare åt vi frukost ute. Det var skönt och soligt.

När vi var klara för avfärd gick vi till T-banan och åkte först in till Medborgarplatsen och gick till Cissi & Selma på Bondegatan. Ville visa L..a deras butik, de har väldigt speciella kläder.

Sedan tog vi vägen tillbaka till T-banan och åkte till Gamla stan. Vi gick först till Västerlånggatan eftersom jag ville gå till Happy Socks. Men de hade stängt just då och skulle öppna några timmar senare.
Jag hittade en födelsedagspresent till F inne på Scifi-bokhandeln.

Sedan gick vi sakteliga ner till Forum för levande historia. Vi skulle se en utställning om barn under förintelsen. De hade andra utställningar också som vi tittade på.

Efteråt gick vi tillbaka till Västerlånggatan. Jag fick köpt mina strumpor och sedan var vi inne i flera affärer. Naturligtvis föll jag för en klänning, precis som jag skulle behöva en. Sedan hittade jag en bricka som var precis vad jag ville ha. Den har den klassiska bilden, men istället för apor är det katter.

På Västerlånggatan var det ett gäng Hare Krishna som spelade och sjöng. De bjöd på något slags godis också, men jag undvek det nogsamt. Har inte lust att bli magsjuk.

Nu var vi trötta och efter en del överläggningar bestämde vi oss för att skippa del två av dagsplanerna och äta i stan och sedan åka hem och vila.

Det ligger en Vapiano precis vid nedgången till T-banan så där gick vi in. Tryffelpasta och ett glas rött smakade bra.

Vi tog T-bana till Skarpnäck och trots att det inte är långt att gå valde vi att sätta oss och vänta en halvtimme på bussen. Det började regna medan vi väntade.

När vi klev av vid Orhems vägskäl visade sig en gigantisk regnbåge över Tyresövägen.

När vi kom hem gick vi och la oss en stund. Jag lyssnade på bok och Kingston höll mig sällskap. Somnade inte, vilade bara.

Senare gick vi ut och satte oss med vin, ost och kex en stund. Det var skönt ute igen.

Det skulle bli en tidig kväll igen, före klockan 21 skulle vi ligga i våra sängar.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Shopping, historia & middag på lokal – Ledighetsdag 4 av 12

  1. znogge skriver:

    Vilken bra och härlig dag på alla vis. Mycket hann ni med och många trevligheter. Vapiano åt vi på förr men blev lite besvikna vid några tillfällen… Bra att ni var nöjda.

    Kram och god kväll!

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som en väldigt trevlig och omväxlande dag med många aktiviteter.
    Du låter inte gräset gro under fötterna precis!
    Kom ni i säng kl 21.00?
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *