Någon fyllde år – Ledighetsdag 6 av 12

Sov gott och vaknade bara en kortis under natten. L..a sov fortfarande men vaknade ganska snart. Vi drack kaffe och planerade dagen.

Jag hade en sak som skulle till tippen och ett antal svarta säckar som skulle till Eskilstuna. Eftersom L..a har en skåpbil hade vi bestämt att frakta dem dit när hon var på besök.

Efter frukosten packade vi in allt i bilen och åkte sedan först till tippen och sedan vidare till Eskilstuna. På vägen stannade vi vid Solberga handelsplats och jag köpte en prinsesstårta.

När vi kom fram fikade vi med F och F som kallas S. L..a fyller år idag, F som kallas S fyllde den 29:e juli och F fyller den 20:e augusti. Så vi hade ett gemensamt firande. F fick med sig sin födelsedagspresent eftersom han kommer att vara i Skåne när han fyller.

På vägen därifrån åkte vi upp och tittade på Husby-Rekarne kyrka, en kyrka med ursprung från 1100-talet.

Sedan skulle L..a och jag gå på stan och kolla i affärer i Eskilstuna. Men det visade sig att man stängt ner i stort sett alla affärer och vill man shoppa så är det i Tuna Park man får göra det. Hela stadskärnan är mer eller mindre öde. Tuna Park ligger en bit utanför stan och man behöver bil. Man kan nog åka buss dit, men det är ju inte precis behändigt att göra sina inköp där.

Vi började med att äta på Phil’s burger. Det smakade gott och vi var nöjda.

Restauranger, begravningsbyråer, pubar och banker fanns det en hel del i stan. Stora öde ytor och vi trodde inte våra ögon. Vi frågade folk vid busstorget och de bekräftade att det numera inte finns några affärer inne i stan. Besviket åkte vi därifrån.

Vi tog vägen förbi Södertälje och fikade med min bror och svägerska. Jag skulle hämta en madrass jag fått av dem. Även den var för stor för min lilla i10.

Det var skönt att komma hem och sätta sig ute en stund före läggdags. Vi var båda rätt möra efter den här dagen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Någon fyllde år – Ledighetsdag 6 av 12

  1. znogge skriver:

    En intensiv men ändå bra dag och så trevligt med ett gemensamt firande.
    En god burgare är aldrig fel och prinsesstårta är alltid rätt 😀
    Kram och god kväll!

  2. Anna i Portugal skriver:

    Ändå en bra dag, ni fick gjort sånt som ni skulle och träffa de ni ville träffa. Princesstårta är så gott, väldigt längesen jag åt det.

  3. Ingrid skriver:

    Jag har aldrig varit i Eskilstuna, men jag förstår av din beskrivning att den likt så många andra städer blivit av med många butiker i centrum. Syster Kerstin beklagar sig också över att alla kvartersbutiker försvinner, till men för de som har svårt att förflytta sig.
    Kyrkan ser väldigt vacker ut och påminner lite om våra gotlandskyrkor.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

  4. Pingback: Till handlingarna | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *