Lördag – Ledighetsdag 11 av 12

Som vanligt blev det en tidig morgon. Det är min näst sista dag på den här sammanhängande ledigheten, en ledighet då jag försökt att lägga fokus på att just vara ledig. Ledig från jobbet är jag ju rätt frekvent, men som student är man aldrig ledig egentligen. Det finns alltid material att läsa och saker som ska skrivas och redovisas.

Kaffe och två digestivekex, halv portion mjukmat till pojkarna. Vi tog en mjukstart på denna lördagsmorgon. Inget kändes bråttom, även om det väl egentligen var det.

Åt lite frukost-lunch och lyssnade klart på Allt du vill dölja av Hanna Lönnroth. En obehaglig, spännande bok. Den är fiktiv, men så nära en verklighet många inte ens känner till.

Precis när jag bestämt mig för att gå ut kom en störtskur. Himlen var blå med enstaka moln så varifrån den kom kan man ju undra…
Det visade sig att på andra sidan huset var det allt annat än molnfritt…

Lyssnade på ljudbok och vilade middag så där tjugo minuter. Sedan bestämde jag mig för att det ju trots allt var lördag och jag borde ta mig för något annat än att bara uggla hemma.

Ringde en kompis och vi bestämde att ses inne i stan för att ta ett glas vin, eller två. Beställde lite kurslitteratur och bytte om. Sedan gick jag till T-banan.

Var inne i stan 20 minuter innan vi skulle ses. Letade rätt på restaurangen och beställde ett glas rött.

Lyssnade på ljudbok medan jag väntade och när M kom beställde även hon ett glas vin. Sedan pratade vi om ditten och datten.

Jag beställde oliver tapenade style och rostat bröd. Ett glas rött till det. Det var mycket folk på stan och ljudnivån var hög. Trots det var det trevligt att komma ut och se lite folk. Jag ser vanligtvis mest patienter och arbetskamrater.

Cappuccino är aldrig fel en utekväll så det fick det bli. Man skulle stänga klockan 23, men man fick sitta kvar till23:30. Det gjorde vi.

Åkte T-banan hem och hade den osannolika turen att bussen till Orhem precis kom samtidigt som jag klev ut ut T-banestationen. Inte för att jag inte hade kunnat gå, men det är skönt att slippa gå i mörkret en lördagskväll.

Hemma väntade pojkarna på mjukmat. Det fick de och även torrfoder och påfyllning av vatten. Sedan var det bara lite småpyssel innan jag kunde lägga mig och sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lördag – Ledighetsdag 11 av 12

  1. znogge skriver:

    Som student är man aldrig helt ledig är min erfarenhet för det finns alltid ett behov av att plugga.
    En bra ledig lördag ändå och trevligt med mat på lokal.
    Förstår att det var skönt att slippa att gå i mörkret.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *