Dagen T

Hade satt alarmet på fem men vaknade redan vid halv fem. Kollade lite på nyhetssajterna innan jag gick upp. Sedan kaffe och chillade en stund innan jag klädde mig.

När jag var klädd och klar pluggade jag en stund tills det var dags att gå till T-banan. Hade en del annat som behövde ordnas i stugan innan jag gick.

Hade en tid på vårdcentralen klockan nio och var där kanske en kvart innan. Läkaren jag träffade tyckte, precis som jag, att det var svårbedömt. Kunde vara en hudreaktion, men tiden talade emot det. Det hade tagit för lång tid att försvinna. Samtidigt var märket för litet, man brukar mäta upp fem centimeter enligt litteratur och anvisningar för att anse det vara borrelia.
Hon tyckte jag skulle prova med kortison först, minns inte om det var en eller två veckor, och om märket inte försvann skulle jag antibiotikabehandlas. Jag fick recept och får själv göra bedömningen. Skönt med en läkare som förstår att jag är kapabel att göra en egen professionell bedömning.

Efter läkarbesöket gick jag ut på andra sidan och till caféet där jag var när jag klippte mig. Bibblan skulle öppna för meröppet först klockan tio och det skulle apoteket också göra.

Två koppar kaffe, matbröd och sötebröd. Precis vad som kunde behövas en dag då jag skulle skriva hemtentan. Den där citronbiskvin kan jag för övrigt varmt rekommendera. Vet ju att en eller annan av mina trogna bloggläsare rör sig i området runt Söderbergs bageri. 🙂

Strax efter tio packade jag upp mina saker på bibblan och pluggade sedan till strax efter klockan 19, jag hade pluggat sex timmaroch tre kvart effektiv tid. Då packade jag ihop och åkte hem. Dokumenten skulle skickas senast 23:55 och jag insåg att jag behövde en rejäl paus innan jag la sista handen. Något att äta behövde jag också.

Köpte en 60-grams burgare i Telegrillen och tog sedan T-banan hem. Var hemma strax efter halv nio. Gav pojkarna mjukmat och gjorde en kopp kaffe. Unnade mig en kvarts vila efter att jag riggat dator och annat nödvändigt.

Lägger sista handen på min text och skickar den klockan 21:49. Jag har gjort mitt bästa, återstår att se om det räcker.

Dagen T som i Tenta är slut och jag kan dra en suck och vila lite inför morgondagen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagen T

  1. Tantaugusta skriver:

    Phu, svettig dag… Jag laddar som bäst flr min muntliga GT-tenta nästa vecka. Lite halvmotiverad får jag erkänna. Att plugga är kul men att tenta är något helt annat 😉

  2. Znogge skriver:

    Då hoppas jag att det gick vägen med tentan. Har man gjort sitt bästa så kan man i alla fall inte göra mer.
    Smart där av läkaren. Även jag som glad amatör har fått samma alternativ vid ett par tillfällen. Då behövdes inte antibiotikan utan det var ett myggbett. Jag har tyvärr förmågan att min reaktion på myggbett är otroligt lik ringen vid borrelia och har nog ätit antibiotika i onödan ett par gånger. Numera har jag mer is i magen men det är svårbedömt.
    Önskar en bra arbetslördag nu!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, det var en smart och praktisk lösning. Tror att mitt prefessionella resonemang runt ”ärket” gjorde att hon förstod att jag inte tänkte missbruka förtroendet. Hon kunde ju heller inte bedöma vad det var. Jag vet ju att det är ett fästingbett och också att jag fick bort hela.
      Hon såg nog i journalen att jag bor långt från vårdcentralen och tyckte att jag inte skulle behöva åka dit igen om märket inte gick bort. Hon kunde ju inte veta att jag stryker runt kring Telefonplan mest hela tiden…

      Tack! Jag hoppas jag får en ”bra” patient som inte stökar hela tiden och ska dra ut varenda slang och sladd vi fäst på kroppen. Jag brukar säga att när Gud skapade mig var det slut på tålamodet just den dagen så jag fick inget. Stökiga patienter tömmer mitt reservförråd på energi och jag blir matt i flera dagar efteråt.

      Ha en fin lördag!
      Kram

  3. Micke skriver:

    Skönt när en tenta är avklarad och man vet att man gjort sitt absolut bästa, efter det kan man koppla av lite, välbehövligt.
    Visst är det fint med en läkare som kan låta patienten avgöra lite iallafall, toppen tycker jag, du har ju ändå mycket utbildning på området.

    Ha det bäst nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *