Fem en fredag v. 33: Laga efter la(ä)g(e)

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

  1. Om du kunde ändra en lag, vilken skulle det vara och hur?
  2. Har du någon gång brutit mot lagen?
  3. När såg du senast något olagligt?
  4. Vilken lag skulle du införa om du kunde?
  5. Vilket lag hejar du på?

 

  1. Kvinnofridslagstiftningen måste skärpas. Kvinnomisshandel är ett samhällsproblem!
  2. Inte avsiktligt mot någon viktig lag. Däremot gör jag då och då saker man ”inte får”, det som kallas civil olydnad. Jag tillhör dem som aldrig någonsin kommer att anmäla mina patienter om de inte har sina papper i ordning.
  3. Förra veckan åkte jag buss en kväll mellan Huddinge sjukhus och Skarpnäck. Busschauffören körde mot rött ett flertal gånger, alltså inte så där att det hann slå om utan avsiktligt mot rött. Dessutom korsade han konsekvent över i stort sett alla heldragna linjer.
  4. Totalförbud för vinster i välfärden. Vinsterna ska återinvesteras!
  5. Är rätt ointresserad. På den tiden Ingemar Stenmark åkte var det något stort lopp och alla satt i personalrummet för att se honom vinna. Tror det var VM. Jag använde tiden till att ta en tupplur i fåtöljen.
    Om jag ser sport live och känner någon i laget så hejar jag förstås på det laget just då. Men jag har inget som är ”mitt” lag.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 33: Laga efter la(ä)g(e)

  1. znogge skriver:

    Håller helt med dig om punkt 1. Det finns allvarliga brister där och det måste tas på största allvar. När det gäller busschaufförerna så kan man häpna här med. Det har hänt mer än en gång att de talat i mobilen under en större del av resan trots att det inte alls är tillåtet.
    Själv hejar jag på MFF men någon större fantast är jag ändå inte.

    Önskar en fin söndag!

    Kram

    • Kraka skriver:

      Ja, många av dem pratar i mobilen och verkar ha noll koll på trafiken. Att de kör upp på trottoarkanten är mer regel än undantag. Många ställer bussen så snett att framhjulen skrapar mot trottoaren och bakdelen där man ska gå ut ligger en meter eller mer från trottoaren och det behövs ett rejält kliv för att komma ut. Det är tur att jag är en ”ung” och vältränad pensionär.

      Ha en fin söndag!
      Kram

  2. Micke skriver:

    Nej, den där lagen om att ha skyldighet att anmäla papperslösa är inget jag heller kommer att finna mig i, vi ska tydligen ha en skyldighet även inom skolan att anmäla, nån måtta får det ju ändå vara.

    Ha nu en fin söndag Kraka.

  3. Paula Merio skriver:

    Oj vilken busschaufför, det var inte lite fräckt, de ska ju verkligen föregå med gott exempel! Jag måste ha levt i en skyddad miljö för jag eller någon i min närhet har inte blivit misshandlad, inte fysiskt men väl psykiskt. Men jag hör och läser och vet därmed att det är ett stort samhällsproblem. Och varför ska den stackars misshandlade kvinnan behöva flytta och ge upp hela sitt liv och tillvaro? Jag har en granne som jobbar på kvinnojouren och hennes berättelser är omskakande….
    Önskar dig en skön söndag

  4. anmäla biblioteksbesökare och patienter… omänskligt att göra det.

  5. Pingback: Fem en fredag v. 34: Hemma bäst - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *