Äggande kvällsplaner med räkor

När jag vaknade visade det sig att mitt aktivitetsarmband inte registrerat sömn alls inatt. Lite snopet, men det berodde på att jag flyttat på armbandet till annan plats. Jag vet att det fungerat med registrering på den platsen tidigare, men nu gjorde det inte det. Suck!

Ute blåste det kallt och det dröjde innan jag gick ut på allvar. Lyssnade på bok och drack kaffe. Åt lite frukost och självklart hade pojkarna fått sin mjukmat först.
Bestämde mig för att ha en lite extra bra fredagskväll och la in mitt vita vin i kylen och kokade ägg. Planerade köpa både räkor och lämplig bröd när jag åkte för att träna. Det är hur länge sedan som helst som jag åt hemgjorda räkmackor.

Körde bort två kärror med taggiga grenar och lastade en tredje. Gick in och drack kaffe och åt en ostmacka. Körde sedan bort den tredje kärran. Det fanns kvistar för en fjärde kärra också, men den får vänta till en annan dag.

Medan jag var ute fick jag ett sms med frågan om jag kunde jobba heldag på lördag (imorgon). Jag skulle då få vara ledig på söndag istället. Efter en stunds funderande svarade jag ja.
Men jag retar mig på att det numera kallas att jobba heldag när man jobbar dubbla pass, alltså mellan 7:00 och 21:30. Förr kallades det dubbelpass. När jag påpekade det vid något tillfälle så fick jag till svar att det är då man jobbar heldag, annars har man bara  jobbat halvdag. I min värld har man jobbat heldag om man jobbar 7:00-15:30 eller 13:30-21:30. Det här är ju bara ett sätt att få inflation i arbetstiden. Ett sätt att få arbetstagare som jobbar heltid att känna att de jobbar halvtid. Undrar om det är i något annat yrke än i sjukvården man resonerar  på det här sättet.

Alf Henrikson har skrivit en dikt om att inte slarva med orden. Orden vi väljer gör något med oss. ”…det påverkar livet på jorden.
Så slarva inte med orden!”

Bytte om och åkte till Tyresö och tränade. Men först var jag och köpte bröd och räkor. När jag kom hem fixade jag två räkmackor och satte mig med ljudboken. Det behövde bli en tidig kväll inför morgondagens dubbelpass.

För den som undrar så ja, kattpojkarna fick också räkor. Förstås. Vi bor ju tillsammans och är en familj.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Äggande kvällsplaner med räkor

  1. Micke skriver:

    Det där med arbetstiderna får ju mig att se rött, att de ens kan med är för mig en gåta.
    Egna räkmackor fungerar bra här med, gott gott gott.

    Ha nu en fin kväll och lycka till med dubbelpasset.

  2. znogge skriver:

    En spade är en spade men man kan alltid försöka att försköna det. Hjälper det om man suckar? Förmodligen inte! Att jobba hel- och halvdag är väl tydligt vad det innebär skulle man tycka.
    Så gott med hemgjord räksmörgås. Det slår det mesta! Misstänkte att pälsbollarna inte skulle bli utan 😉

    Önskar en god kväll!

    Kram

  3. Ingrid skriver:

    Det var ett konstigt sätt att resonera kring arbetstiden.
    Egna räkmackor är så gott och så bra att du tänkte på resten av familjen också.
    Hoppas att du får en dräglig lördag på jobbet.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *